Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Žiadny rok 1995. Alonso si nehodu pamätá

Španielsky jazdec McLarenu Fernando Alonso objasnil na štvrtkovej tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Malajzie formuly 1 okolnosti svojej nehody z barcelonských testov z 22. februára a vyjadril nulové obavy či pochybnosti ohľadom svojho návratu do kokpitu monopostu MP4-30.

26.03.2015 12:50
Fernando Alonso Foto: ,
Fernando Alonso.
debata

Tridsaťtriročný dvojnásobný majster sveta poprel tvrdenia, že sa krátko po incidente prebudil v dojme, že je rok 1995. Jeho kolíziu vraj nespôsobila jazdecká chyba ani prudký a nepredvídateľný vietor, ale zaseknutie volantu.

„Ani hurikán by v takej rýchlosti nepohol autom. V monoposte formuly 1 potrebujete vynaložiť nejaké to úsilie, aby ste otočili volantom. Nezobudil som sa v roku 1995, nerozprával som po taliansky a nediali sa všetky tie ostatné veci, ktoré sa popísali v médiách. Pamätám si nehodu a všetko ostatné v ten deň. Po náraze som vypol rádio a batérie, takže som bol úplne pri vedomí. Nepamätám si jedine asi štyri hodiny počas pobytu v nemocnici, ale to bolo spôsobené liekmi, ktoré mi podali ešte pri prevoze helikoptérou,“ povedal bývalý jazdec Renaultu či Ferrari.

Alonso na okruhu Catalunya pri Barcelone tvrdo narazil bokom monopostu do múru v zákrute číslo tri. Po incidente strávil tri dni v nemocnici, definitívnu zelenú na návrat do súťažného diania dostal vo štvrtok ráno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso