Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alonso prešiel záverečnými testami a bude štartovať v Malajzii

Fernando Alonso vo štvrtok prešiel poslednými lekárskymi testami a bude môcť štartovať vo víkendovej Veľkej cene Malajzie formuly 1.

26.03.2015 09:38
Fernando Alonso Foto: ,
Fernando Alonso.
debata

V druhom dieli majstrovstiev sveta si španielsky pilot odbije premiéru po návrate do McLarenu, pretože úvodnú Veľkú cenu Austrálie musel kvôli otrasu mozgu po havárii počas predsezónnych testov vynechať.

Alonso sa už v nedeľu podrobil testom na univerzite v Cambridge a teraz mu dali definitívne zelenú lekársky delegát Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) a hlavný lekár okruhu v Sepangu.

Jedného z najlepších jazdcov v seriáli MS nečaká pri návrate v Malajzii ľahká práca, pretože výsledky McLarenu z Austrálie k prílišnému optimizmu nenavádzajú. Jenson Button došiel v Albert Parku ako posledný jedenásty a Alonsov náhradník Kevin Magnussen kvôli problémom s novým motorom Honda do Veľkej ceny ani neodštartoval.

„Tvrdo som makal na fyzičke a pred víkendom sa cítim dobre pripravený,“ uviedol Alonso ešte pred odletom do Malajzie. „Teším sa na návrat k súťaženiu a na to, že si prvýkrát vyskúšam MP4–30 v Grand Prix. Je jasné, že nás čaká ešte veľa práce, avšak Jensonov výsledok z Melbourne je pozitívny z hľadiska spoľahlivosti a zberu dát, ktoré sú mimoriadne dôležité,“ dodal majster sveta z rokov 2005 a 2006.

Alonso prišiel do McLarenu, za ktorý už jazdil v roku 2007, pred sezónou po päťročnom pôsobení vo Ferrari.

Na okruhu v Sepangu bude môcť štartovať aj Fín Valtteri Bottas, ktorý musel Veľkú cenu Austrálie vynechať kvôli bolestiam chrbta. Aj pilot Williamsu úspešne prešiel oficiálnou lekárskou prehliadkou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso #2015 #Veľká cena Malajzie