Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Alonso nestihne štart do novej sezóny F1. Odporučili mu to lekári

Španielsky pilot formuly 1 Fernando Alonso sa po nedávnej nehode počas testovania v Barcelone nezúčastní otváracej Veľkej ceny Austrálie.

03.03.2015 14:01
debata
Fernando Alonso. Foto: Reuters, ALBERT GEA
Fernando Alonso Fernando Alonso.

Dvojnásobný majster sveta utrpel 22. februára otras mozgu a strávil tri dni na pozorovaní v nemocnici. Aj keď sú lekári s vývojom jeho rekonvalescencie spokojní, štart v pretekoch v Melbourne 15. marca mu neodporučili.

Alonsa nahradí v monoposte McLarenu Dán Kevin Magnussen, ktorý pred touto sezónou musel španielskej hviezde prepustit miesto a presunul sa do úlohy náhradného a testovacieho jazdca.

Obnovenú premiéru vo farbách McLarenu by si mal Alonso odbiť v druhých pretekov sezóny 28. marca v malajzijskom Sepangu. Tridsaťtriročný víťaz 32 veľkých cien sa pred touto sezónou vrátil do britskej stajne, za ktorú jazdil už v roku 2007, po päťročnom pôsobení vo Ferrari.

„Lekári doporučili Fernandovi čo najviac obmedziť hrozbu ďalšieho otrasu mozgu. Chcú minimalizovať možnosť pootrasového syndrómu, ktorý je bežný pri liečbe športovcov po podobných problémoch,“ uviedol McLaren vo vyhlásení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso #Veľká cena Austrálie 2015