Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Som úplne v poriadku, odkázal fanúšikom Alonso

Jazdec formuly 1 Fernando Alonso je podľa svojich slov "úplne v poriadku" po nedeľňajšej havárii počas testov na okruhu Catalunya pri Barcelone.

27.02.2015 17:22
Fernando Alonso, Luca Di Montezemolo Foto: ,
Fernando Alonso.
debata

Španiel v službách McLarenu po nehode strávil tri noci v nemocnici, prepustili ho v stredu. „Môžete vidieť, že som úplne v poriadku. Rád by som sa tento víkend prišiel pozrieť na testy, ale lekári mi odporučili niekoľko dní oddychovať. Čoskoro sa uvidíme na trati,“ povedal Alonso v piatok prostredníctvom videa na YouTube.

Tridsaťtriročný bývalý dvojnásobný majster sveta v nedeľu stratil kontrolu nad svojím vozidlom v zákrute číslo tri a bokom narazil do múru. Po náraze na chvíľu upadol do bezvedomia a neskôr bol ešte chvíľu dezorientovaný a poriadne otrasený. V nemocnici absolvoval CT aj MRI vyšetrenia, ktoré neodhalili žiadne ďalšie zranenia. McLaren v pondelkovom stanovisku uviedol, že za Alonsovu nehodu mohol prudký a nepredvídateľný vietor. Incident v súčasnosti vyšetruje aj Medzinárodná automobilová federácia (FIA).

Alonso neparticipuje na záverečných testoch v Barcelone (26. februára – 1. marca), zastupuje ho rezervný pilot McLarenu Kevin Magnussen. Ešte nie je ani isté, či sa rodák z Ovieda Alonso 15. marca predstaví v úvodnej veľkej cene sezóny 2015 v austrálskom Melbourne Parku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fernando Alonso