Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Formula má nový rekord. Najmladším jazdcom v dejinách je Holanďan

Max Verstappen to má za sebou, účasťou na piatkovom prvom meranom tréningu pred VC Japonska sa stal najmladším jazdcom v dejinách formuly 1.

03.10.2014 09:46
Max Verstappen Foto: ,
Max Verstappen.
debata

Na trati v Suzuke absolvoval 22 kôl, v najrýchlejšom mu namerali čas 1:38,157, ktorým sa zaradil na 12. miesto. Za lídrom poradia Nicom Rosbergom zaostal s monopostom tímu Toro Rosso 2,696 sekundy.

„Cítil som sa celkom uvoľnene. Urobil som všetko, čo bolo treba. Nešiel som nadoraz, jazdil som bezpečne, aby som nevyviedol nejakú hlúposť a spravil čo najviac kôl,“ povedal talentovaný potomok bývalého jazdca F1 Josa Verstappena. „Otec mi poradil, aby som si z kola na kolo zvyšoval sebavedomie, aby som zabudol na čas. Tváril sa spokojne,“ prezradil Max. V druhom tréningu sa už do monopostu Toro Rosso vrátil Francúz Jean-Éric Vergne a bol jedenásty.

Verstappen oslávil 17. narodeniny iba v utorok 30. septembra, stal sa suverénne najmladším pilotom v histórii F1. Prekonal Španiela Jaimeho Alguersuariho, ktorý v seriáli debutoval na VC Maďarska 2009, keď mal 19 rokov a 125 dní. Holanďan sa len nedávno stal členom juniorského tímu v Red Bulle a od nasledujúcej sezóny by mal v Toro Rosso nahradiť Vergna.

debata chyba
Viac na túto tému: #Max Verstappen