Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alonso zostáva. Vo Ferrari chce dokončiť, čo začal

Španielsky jazdec formuly 1 Fernando Alonso v utorok vyhlásil, že zostáva verný farbám tímu Ferrari napriek eminentnému záujmu konkurenčného McLarenu.

02.09.2014 14:36
Veľká cena Maďarska F1 Foto: ,
Fernando Alonso.
debata

„Momentálne nie je mojím zámerom odísť. Chcem vyhrávať vo Ferrari, získať titul a dokončiť, čo som začal. Už vlani v lete sa začali šíriť rôzne správy o mojom odchode, ale z mojich úst nikdy nič také nevyšlo. Je tu veľa špekulácií, ktoré len vytvárajú zbytočný tlak a rozruch. Na druhej strane je pekné, keď majú o vás záujem najlepšie tímy a prezentujú to aj na verejnosti. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť,“ povedal dvojnásobný majster sveta z rokov 2005 a 2006 pre Sky Sports News.

Monoposty McLarenu budú od budúcej sezóny poháňať agregáty japonskej automobilky Honda namiesto súčasným pohonných jednotiek Mercedesu a manažment sa snaží do jedného z kokpitov prilákať Alonsa alebo úradujúceho a štvornásobného šampióna Sebastiana Vettela z Red Bullu. Tím so sídlom vo Wokingu chce vyriešiť zloženie jazdeckej dvojice pre rok 2015 do Veľkej ceny Singapuru, ktorá sa uskutoční 21. septembra.

Alonso má s Ferrari platný kontrakt do konca sezóny 2016. Do Maranella prišiel pred začiatkom ročníka 2010, ale zatiaľ sa mu nepodarilo získať tretí titul majstra sveta. V rokoch 2010, 2012 a 2013 bol vždy druhý za Vettelom. Rodák z Ovieda v McLarene už pôsobil v sezóne 2007, ale konštelácia s Lewisom Hamiltonom priniesla viac problémov ako úžitku. Z titulu sa vtedy o bod pred Hamiltonom tešil Kimi Raikkonen z Ferrari. Tento rok, v ktorom po zmene technických pravidiel dominuje tím Mercedes, je Alonsovým najlepším výsledkom tretie miesto na Veľkej cene Číny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ferrari #Fernando Alonso