Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg narazil do Hamiltona úmyselne

Napätie medzi pilotmi tímu formuly 1 Mercedes Lewisom Hamiltonom a Nicom Rosbergom ešte viac vystupňovala kolízia v úvode nedeľňajšej Veľkej ceny Belgicka, po ktorej Brit obvinil Nemca z jej úmyselného spôsobenia.

25.08.2014 09:31
Lewis Hamilton, Nico Rosberg Foto: ,
Lewis Hamilton pred Nicom Rosbergom.
debata

„Mali sme schôdzku o incidente, v princípe priznal, že to urobil schválne. Uviedol, že sa mohol tomu vyhnúť. Potom vyhlásil, že to urobil, aby si niečo dokázal. Vraj mi chcel dať najavo, aby som sa s ním nezahrával. Po tomto stretnutí vôbec neviem, čo si môžem myslieť o ďalších pretekoch. Nemusíte to počúvať odo mňa, pokojne sa opýtajte aj iných z vedenia tímu. Ani Toto Wolff či Paddy Lowe z toho nemajú radosť,“ uviedol Lewis Hamilton.

Po kolízii v druhom kole mal Hamilton prerazenú zadnú pneumatiku a pomalou jazdou musel ísť do boxov k mechanikom. Stratil tak šancu bojovať o víťazstvo na VC Belgicka a po pretekoch v Spa zaostáva v boji o majstrovský titul za Rosbergom o 29 bodov. Vedenie Mercedesu zatiaľ Hamiltonove slová nekomentovalo, len priznalo diskusiu s oboma jazdcami. Rosberg po pretekoch hovoril, že je z kolízie smutný, ale necíti sa ako zlý muž. Po schôdzke už o incidente nehovoril. „Prosím, pochopte, že chce, aby sa situácia vyriešila vo vnútri tímu,“ reagoval na otázky Rosbergov mediálny manažér Georg Nolte.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg #Veľká cena Belgicka