Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mercedes opäť prišiel do Číny vo forme, Vettel hovorí o obrovskej medzere

Víťaz predchádzajúcich dvoch veľkých cien Lewis Hamilton vyhral tréningy F1 v Číne a potvrdil dominanciu stajne Mercedes.

18.04.2014 14:14
Lewis Hamilton Foto: ,
Lewis Hamilton.
debata

Britský majster sveta z roku 2008 síce mal v dopoludňajšej sekcii problémy s vozidlom, odkrúžil len deväť kôl a tiež druhý tréning začal neskôr, ale nakoniec ho ovládol a dodal si sebavedomie pred nedeľňajšími štvrtými pretekmi sezóny v Šanghaji.

„Je skvelé, že sme stále vpredu, dokonca aj keď máme problémy,“ konštatoval Hamilton. Pri jeho počiatočných starostiach so zavesením kolies vyhral prvý tréning minuloročný víťaz čínskej GP Fernando Alonso vo Ferrari. Skúsený Španiel tak potešil aj nového šéfa talianskeho tímu Marca Mattiacciho, ktorý po zlom začiatku sezóny v pondelok nahradil Stefana Domenicaliho.

Po druhom tréningu Alonso stratil na Hamiltona 141 tisícin sekundy. Tretí bol ďalší pilot Mercedesu a líder šampionátu Nemec Nico Rosberg. „Vyzerá to pre nás zase celkom slušne, ale súperi útočia. Ferrari bolo veľmi blízko,“ pripomenul Rosberg.

Majster sveta z posledných štyroch rokov Sebastian Vettel z Red Bullu zašiel piaty čas a znova ho zdolal i tímový kolega Daniel Ricciardo. „Medzi nami a Mercedesom je momentálne obrovská medzera. Bolo by veľkým prekvapením, keby sme sa im tu vyrovnali,“ konštatoval Vettel. V poradí MS je aktuálne šiesty, na vedúceho Rosberga stráca 38 bodov.

Jazdcom znepríjemňoval viditeľnosť tradičný šanghajský smog. Na sobotňajšej kvalifikácii ( od 8:00 SELČ ) meteorológovia predpovedajú dážď.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Mercedes