Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dobrá správa: Schumacher reaguje na hlasy a nadväzuje očný kontakt

Michael Schumacher začal po troch mesiacoch v kóme reagovať na hlasy a nadväzuje očný kontakt.

07.04.2014 17:44
Michael Schumacher Foto:
Michael Schumacher.
debata

Víkendové správy médií, ktoré nasledovali po pozitívnych informáciách manažérky sedemnásobného majstra sveta formuly 1 Sabine Kehmovej z minulého týždňa, nepriamo potvrdil ďalší bývalý pilot F1 Jean Alesi, ktorý patrí k rodinným priateľom Schumachera.

„Spočiatku Michael reagoval len na bolesť, napríklad na pichnutie špendlíkom. To ale mohla byť nevedomá reakcia tela,“ povedal Alesi magazínu Speed ​​Week. „Počas mojej poslednej návštevy som si však uvedomil, že sa niečo začína meniť k lepšiemu,“ dodal Francúz.

Podľa Alesiho je zmena vidieť aj na Schumacherovej rodine, ktorá vraj má z vývoja situácie veľkú radosť a pôsobí o niečo uvoľnenejšie. „Je to úžasné, hoci cesta späť do života je stále veľmi dlhá,“ dodal.

Manažérka nemeckej legendy minulý týždeň oznámila, že Schumacher vykazuje známky vedomia a prebúdzania. „Všetci stojíme pri ňom počas jeho dlhého a ťažkého boja, spoločne s celým tímom v nemocnici stále veríme,“ vyhlásila Kehmová.

Štyridsaťpäťročný Schumacher spadol 29. decembra pri lyžovaní a hlavou sa udrel o kameň. Podstúpil dve operácie mozgu a od tej doby je v kóme. S jeho prebúdzaním lekári pozvoľna začali 30. januára.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher