Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rosberg s Hamiltonom chcú v Bahrajne konečne vyhrať

Ani jeden tu dosiaľ nikdy nevyhral, ale pred nedeľňajšími pretekmi patria k hlavným adeptom na víťazstvo.

06.04.2014 11:06
Bahrajn Button cieľ Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Jazdci tímu Mercedes Nico Rosberg a Lewis Hamilton chcú na Veľkej cene Bahrajnu ukončiť negatívne série a vystúpiť na najvyšší stupienok.

Nik nepochybuje o tom, že pred tretím podujatím MS automobilov F1 sú jasnými favoritmi. Predurčujú ich k tomu výsledky z predchádzajúcich dvoch pretekov tejto sezóny. Rosberg triumfoval v ouvertúre v Melbourne, Hamilton minulý týždeň v Malajzii, kde jeho tímový parťák skončil druhý. Dominancia nemeckej stajne pripomína lanskú nadvládu tímu Red Bull a nič by na tom nemali zmeniť ani preteky v bahrajnskej púš­ti.

„Nikdy som tu nevyhral. A do minulého víkendu som si ani nemyslel, že by sa mi to mohlo podariť,“ citovali médiá Hamiltona, ktorý prvé tohtoročné preteky v Austrálii nedokončil, ale pred týždňom bol už najrýchlejší. „Verím si teda, chcem to zlomiť,“ poznamenal.

Rosberg tiež nemá na Bahrajn najlepšie spomienky, hoci tu v roku 2006 zažil debut v F1 a v nedeľu ho čakajú jubilejné 150 preteky v kariére. „Nikdy som tu nemal veľa šastia, ale tento rok som asi najlepšie pripravený a mám k dispozícii aj najlepšie auto,“ uviedol Nemec.

Tretie miesto Sebastiana Vettela v Malajzii síce priaznivcom Red Bullu vlialo istý optimiznus, ale šéf rakúskeho tímu Christian Horner ho brzdí. Podľa neho bude mať Mercedes v Bahrajne možno ešte väčšiu výhodu ako pred týždňom. „Ide o okruh, kde rozhoduje sila motora. Tam nás zabíjali na rovinkách, rozdiel bol okolo pol sekundy,“ povedal pre autosport.com.

Všetci pretekári sa však budú musieť vyrovnať s novými podmienkami. Organizátori po vzore pretekov v Abú Zabí posunuli štart až na 17.00 SELČ a jazdiť sa bude pod umelým osvetlením. Dôvodom je aj fakt, že počas dňa teplota prekračuje 40 stupňov Celzia.

Poradie MS, jazdci: 1. Rosberg (Nem./Mercedes) 43 b., 2. Hamilton (V. Brit./Mercedes) 25, 3. Alonso (Šp./Ferrari) 24, 4. Button (V. Brit./McLaren) 23, 5. Magnussen (Dán./McLaren) 20. Pohár konštruktérov: 1. Mercedes 68, 2. McLaren 43, 3. Ferrari 30, 4. Williams 20, 5. Force India 19.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lewis Hamilton #Nico Rosberg