Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr sa najprv cítil ako vojak v Iraku, potom rozhodol zápas

Jaromír Jágr doviedol českých hokejistov k výhre nad Slovenskom 3:1 v úvodnom zápase oboch tímov na olympijskom turnaji. Hviezdy hráč sa spočiatku na úzkom klzisku cítil ako vojaci v Iraku, ako vyhlásil krátko po zápase, ale v druhej tretine strelil víťazný gól a vzápätí na tretí prihral.

18.02.2010 11:15
Česko Slovensko 12 Foto: ,
Jaromír Jágr
debata

„Cítil som sa ako vojaci v Iraku. Nevedel som, kde to vybehne. Ale potom sa človek prispôsobí tempu, začne hrať inak a hneď to išlo,“ uviedol.

V prvej tretine vral pozeral, kde čo lieta, pretože posledné dva roky hrá za Omsk v KHL na širšom klzisku. „Tam je na to oveľa viac času. Bolo to ťažšie, než som čakal, to určite. Človek nemusí síce toľko korčuľovať, ale už na to nie som zvyknutý. No, prežil som,“ popísal pocity Jágr.

Českí fanúšikovia spozorneli v prvej tretine. Jágr v asi 15. minúte po strete pri mantineli odkorčuľoval na striedačku a držal sa za rebrá. „Niečo sa mi stalo, ale nechajme to tak,“ povedal najskôr. Potom však predsa len prezradil, čo sa mu stalo. „Sám som sa nabodol na hokejku. Bolí to, to mi verte, ale dúfam, že to bude dobré. Nie je to, že by som nemohol hrať.“

Rozhodujúci gól strelil dve minúty pred koncom druhej časti. „Hlavne pre mužstvo to bolo uvoľnenie,“ povedal Jágr. Jeho gólovej akcii predchádzala žŕdka, do ktorej na opačnej strane strelil Marián Hossa. „Rozdiel medzi víťazom a porazeným je na týchto turnajoch minimálny. Jedna šanca nevyužitá, druhá využitá a rozhodne celý zápas.“

Jágr v zápase spolupracoval s lídrom bodovania českej extraligy Romanom Červenkom. „Gól sme dali, mali sme šance v tretej tretine. Škoda, že Červus tečoval kúsok nad. Verím, že to bude na tom malom ihrisku lepšie a lepšie,“ dodal.

debata chyba