Kaliňák o rozhovore s Ficom: Jeho zranenie je extrémne bolestivé. Komplikácie pri strelných zraneniach bývajú pravidlom, nie výnimkou

Predseda vlády Robert Fico je v stabilizovanom stave, ale štyri strelné poranenia, ktoré ho zasiahli, spôsobili rozsiahle zranenia, povedal vicepremiér a minister obrany Robert Kaliňák po jeho návšteve v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. S Ficom hovoril veľmi krátko.

18.05.2024 17:27
Ficov zdravotný stav je stabilizovaný, ale vážny. Prevoz zatiaľ neprichádza do úvahy
Video

Dve strelné zranenia boli ľahkého charakteru, jedno stredné a jedno veľmi ťažké, povedal Robert Kaliňák exkluzívne pre ta3 po návšteve Fica v nemocnici.

Sudca poslal atentátnika do väzby. Takto Cintulu odvážali zo súdu
Video
18. máj 2024 / Zdroj: TV Pravda

Podľa Kaliňáka odviedli lekári skvelú prácu a dôležité bude, ako sa so zranením a obrovskou záťažou vyrovná organizmus. „Navyše, strelné poranenie je tzv. špinavé zranenie, ktoré prináša obrovské množstvo infekcií do organizmu, a preto bola aj včera vykonaná operácia – aby sa mohli odstrániť všetky tkanivá, ktoré spôsobujú problém, a zároveň skontrolovať tie zásahy, ktoré lekári urobili pri prvej operácii,“ povedal minister. Doplnil, že to ho povzbudilo, ale premiér nemá najkritickejšie dni ešte za sebou.

súd, fico, atentát, cintula, šts Čítajte viac Sudca poslal atentátnika do väzby, rozhodnutie nie je právoplatné handlová, fico, atentát Čítajte viac NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

Dodal, že s Ficom hovoril veľmi krátko, keďže komunikácia je limitovaná jeho stavom. „Toto zranenie je extrémne bolestivé a nepoznám veľa takých silných ľudí, ako je on. Ak niekto toto dokáže zvládnuť, tak je nesmierne fyzicky pripravený,“ povedal Kaliňák.

Atentát na premiéra Roberta Fica
Video
Zdroj: TV Pravda

Pripomenul, že Fico bol v dobrej kondícii, čo jeho telu pomáha zvládať extrémnu záťaž. „Avšak už dochádzame do fázy, že telo už vyčerpalo zásoby svojich obranných mechanizmov, a preto je dôležité, aby lekári mali liečbu v tom správnom nastavení a podarilo sa nám zvládnuť komplikácie, ktoré ale sú nevyhnutné,“ doplnil minister s tým, že je pravidlom, nie výnimkou, že pri strelných zraneniach prichádzajú komplikácie.

chyba
Viac na túto tému: #Robert Kaliňák #atentát na Roberta Fica