Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko uspelo so žiadosťou. Sagan nebude sám, na MS ho doplní jeho premožiteľ z Tlmáč

Medzinárodná cyklistická únia (UCI) potvrdila druhú miestenku pre Slovensko na cestné preteky majstrovstiev sveta v cyklistike.

30.07.2023 10:14
Peter Sagan na MS 2022. Foto:
Peter Sagan na majstrovstvách sveta v cyklistike.
debata

V škótskom Glasgowe sa tak popri Petrovi Saganovi predstaví v elitnej kategórii mužov i ďalší cyklista – Matúš Štoček. Slovenský zväz cyklistiky (SZC) o tom informoval v tlačovej správe.

"Žiadali sme miestenku pre majstra Slovenska a Medzinárodná cyklistická únia nám miesto potvrdila. Matúš Štoček preukazuje v aktuálnej sezóne veľmi dobrú formu a svojimi výsledkami si túto miestenku určite zaslúži.

Ďakujeme UCI za ich prístup k našej žiadosti," povedal k zisku ďalšieho miesta na elitné preteky MS Peter Privara, prezident Slovenského zväzu cyklistiky.

Okolo Flámska Čítajte aj Nemôžem ohnúť nohu, sťažoval sa Sagan po odstúpení. Rozhodli o Poliakovi, ktorý poslal na zem desiatky jazdcov

Slovensko tak vyšle na spoločné majstrovstvá sveta v Glasgowe dokopy 44 cyklistov v 10 rôznych odvetviach.

Peter Sagan sa okrem štartu na ceste pokúsi zabojovať aj o miestenku v horskej cyklistike na budúcoročné olympijské hry v Paríži.

Šampionát, na ktorom sa bude bojovať vo všetkých cyklistických disciplínach okrem cyklokrosu, sa uskutoční od 3. do 13. augusta.

Peter Sagan so synom (nielen) v Žiline Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
 Peter Sagan so synom Marlonom v trail parku v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Matúš Štoček #MS v cyklistike 2023