Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uniesli ho, zadržiavali a okradli. Víťaz etapy na Tour de France prišiel o auto aj státisíce

Bývalá hviezda cyklistického tímu Astana, Kolumbijčan Miguel Angel Lopez, si prežil deň hrôzy. Skupina ozbrojených mužov ho uniesla a niekoľko hodín ho zadržiavala v proti jeho vôli v jeho rodinnom dome.

25.09.2023 08:50
558313639 Foto:
Miguel Angel Lopez počas víťazstva v 17. etape Tour de France v roku 2020.
debata

Kolumbijské spravodajské médiá informovali, že k incidentu došlo vo štvrtok o piatej popoludní. Lopez mal byť unesený v blízkosti jeho farmy v meste Pesca v Kolumbii. O niekoľko hodín ho prepustili a o udalosti informoval na miestnej policajnej stanici.

„Zadržali ho a ukradli mu nákladné auto Ford, mobilný telefón a 800-tisíc dolárov,“ informoval médiá plukovníčka Maria Margarita Mantillová.

Christophe Laporte Čítajte viac Laporte po heroickom výkone zdolal van Aerta a uchmatol mu európsky titul. Kubiš skončil 39.

Lopez bol od roku 2015 súčasťou profesionálneho cyklistického pelotónu a jazdil za tímy Movistar, Astana a tím z kolumbijského Medellínu.

29-ročný rodák z Pescy je momentálne suspendovaný Medzinárodnou cyklistickou úniou z dôvodu potenciálneho porušenia antidopingových pravidiel. Pozastavenie jeho činnosti bolo oznámené v júli tohto roka.

791361609 Čítajte viac Infarkt za volantom. Cyklistická hviezda tímu Jumbo-Visma musela ihneď ukončiť kariéru

Počas cyklistickej kariéry štartoval Lopez dvanásťkrát na pretekoch Grand Tours: šesťkrát na Vuelte, štyrikrát na Giro d'Italia a dvakrát na Tour de France. Na Tour v roku 2020 si pripísal aj etapový triumf. V rokoch 2018 a 2019 vyhral celkové hodnotenie mladých jazdcov na Giro d'Italia.

Po skončení zmluvy v Astene v decembri 2022 sa vytratil z profesionálneho pelotónu a podpísal zmluvu s kolumbijskou stajňou Team Medellín–EPM.

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #únos #Miguel Ángel López