Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Infarkt za volantom. Cyklistická hviezda tímu Jumbo-Visma musela ihneď ukončiť kariéru

Belgický cyklista Nathan Van Hooydonck musí ukončiť profesionálnu kariéru pre anomáliu srdcového svalu.

20.09.2023 19:26 , aktualizované: 20:11
791361609 Foto:
Pred necelými dvomi mesiacmi sa Nathan Van Hooydonck (vľavo) tešil s tímovým kolegom v Jumbo-Visma Jonasom Vingegaardom z jeho triumfu na Tour de France.
debata

Jazdcovi tímu Jumbo-Visma prišlo minulý utorok nevoľno počas jazdy autom a po nehode skončil v nemocnici vo vážnom stave. Jeho tehotná manželka vyviazla bez zranení.

Dvadsaťsedemročný Belgičan pomohol v júli získať tímovému kolegovi Jonasovi Vingegaardovi druhý titul na Tour de France, no jeho aktívna kariéra sa predčasne skončí. Jeho tím Jumbo-Visma uviedol, že Van Hooydoncka v stredu prepustili z nemocnice po tom, čo mu implantovali vnútorný defibrilátor na srdce.

„Uvedomujem si, že som mal neuveriteľné šťastie. Veci mohli dopadnúť inak, ak by sa mi nedostalo rýchlej a kvalitnej pomoci. Teraz som v poriadku, ale musím sa vyrovnať s tým, že to znamená koniec mojej profesionálnej kariéry,“ uviedol belgický pretekár.

Vingegaard, Kuss, Roglič Čítajte viac Na Sagana nemá ani doma. Nečakanému šampiónovi svedčí viac bicykel ako bežky

„Chcel by som vyjadriť vďaku ľuďom, ktorí mi pomohli, lekárskemu tímu v nemocnici a všetkým fanúšikom za správy. Budem sa sústrediť na svoje zotavenie a nadchádzajúce otcovstvo. Tehotenstvo Alicie prebieha dobre a my netrpezlivo očakávame pôrod. To mi naozaj pomáha,“ dodal Van Hooydonck.

Nehoda sa stala v meste Kalmthout severne od Antverp, keď mu prišlo zle a prešiel na červenú. Podľa medializovaných informácií spôsobil nehodu s piatimi vozidlami, pričom sa ľahšie zranili ďalšie tri osoby. Jeho tehotná manželka sedela vedľa neho.

Najlepšie zarábajúci cyklisti na svete v roku 2023 Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček dvadsiatich najlepšie...
debata chyba
Viac na túto tému: #Jumbo-Visma #Nathan Van Hooydonck