Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuss sa blíži k celkovému triumfu na Vuelte. Stačí mu už len jediné

Taliansky cyklista Alberto Dainese zvíťazil v piatkovej 19. etape 78. ročníka Vuelta a Espaňa.

15.09.2023 17:41
sepp kuss vuelta Foto:
Sepp Kuss na Vuelte 2023.
debata

Jazdec stajne DSM sa presadil v záverečnom špurte 177,5 km dlhej rovinatej etape z La Baneza do Iscaru v čase 3:42:09 h. Na druhom mieste prišiel do cieľa ďalší Talian Filippo Ganna (Ineos Grenadiers) a tretí skončil Marijn van den Berg z Holandska (EF Education-EasyPost).

Na čele celkového poradia sa udržal Američan Sepp Kuss z Jumbo-Visma a je bližie k najväčšiemu triumfu v kariére.

Piatková etapa mala tranzitný charakter. Po horských čakal na cyklistov rovinatý profil a očakával sa hromadný dojazd so šancou pre šprintérov, ktorý mohol narušiť len vietor, ale predpovede s ním nerátali. Rozdiely v celkovom poradí sa nečakali.

Do úniku dňa sa dostala štvorica jazdcov v zložení Clement Davy (Groupama-FDJ), Paul Lapeira (Ag2r), Mathis Le Berre (Arkéa-Samsic) a Michal Schlegel (Caja Rural-Seguros RGA). Pelotón však situáciu kontroloval a strácal necelé dve minúty.

Balík dostihol skupinu necelých 20 kilometrov pred cieľom a tesne pred šprintérskou prémiou v Mojadose. Davy však ešte zabojoval a získal 20 bodov za prvé miesto. Druhý bol Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck), líder bodovacej súťaže.

V závere prišlo k hromadnému pádu a bol v ňom aj Austrálčan Groves, ktorý bol najväčší favorit na víťazstvo. Špurt najlepšie odštartoval Ganna, no tesne pred páskou ho predstihol Dainese.

Nathan Van Hooydonck Belgian cyclist Čítajte viac Najlepší tím sveta v šoku. Belgická hviezda mala vážnu nehodu, ležala v umelom spánku. V aute bola aj tehotná priateľka

V celkovej klasifikácii sa nič nezmenilo, červený dres si Kuss postrážil. Američan má náskok 17 sekúnd pred tímovým kolegom Jonasom Vingegaardom z Dánska.

Tretia priečka patrí Slovincovi Primožovi Rogličovi, rovnako z Jumbo-Visma, ktorý stráca 1:08 minúty. V sobotu je na programe kopcovitá 20. etapa z Manzanares Real do Guadarramy dlhá 208 km.

Ak v nej Kuss uháji červené tričko, stane sa víťazom Vuelty. Nedeľná etapa s dojazdom v Madride má slávnostný charakter, celkové poradie sa v nej nemení.

Aké izby nájdete v Saganovom hoteli Fotogaléria - 47 fotiek Všetky fotky
Hotel Petra Sagana môže vítať nových hostí....
debata chyba