Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štrnásť rokov so Saganom bolo neuveriteľných, neľutujem nič. S cyklistikou sa lúči ďalšie známe meno

Poľský cyklista Maciej Bodnar sa rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru. Informoval o tom na svojom instagramovom účte.

06.12.2023 16:25
611194511 Foto:
Zlaté časy v Bore: Sagan, Bodnar a Oss.
debata (3)

Tridsaťosemročný začínal v roku 2007 ako člen Liquigasu, no väčšinu kariéry strávil pomáhaním trojnásobnému majstrovi sveta zo Slovenska.

Obdobie strávené so Saganom nazval nezabudnuteľnou skúsenosťou. „Celú profesionálnu kariéru som strávil po boku tohto chlapíka,“ napísal na twitteri pod fotku, na ktorej je spolu so slovenským jazdcom.

„Bolo to štrnásť rokov, mali sme lepšie aj horšie momenty, no v konečnom dôsledku to bola paráda, nezabudnuteľný zážitok! Neľutujem ani jeden moment, fakt sme si to užili!“

Po Saganovi a Danielovi Ossovi tak končí aj Poliak, ktorý podľa svojich slov rozmýšľal nad odchodom z profesionálneho pelotónu už dlhšie. Najväčšiu úlohu pri rozhodovaní zohralo odlúčenie od rodiny a najbližších.

"Väčšinu kariéry som strávil v úlohe domestika. Mal som šťastie, že som mal možnosť jazdiť s tými najlepšími. Ivan Basso, Alberto Contador, Vincenzo Nibali, ale hlavne Peter Sagan.

Ale tím nie je iba o veľkých menách. Počas kariéry som sa snažil pomôcť všetkým jazdcom, akoby každý z nich bol majstrom sveta," uviedol Bodnar, ktorý prispel aj k triumfu Michala Kwiatkowskiho na majstrovstvách sveta či k zlatej medaile Rafała Majku na olympiáde v Rio de Janeiro.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #koniec kariéry #Maciej Bodnar #Daniel Oss