Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Izrael ako terč hnevu? Pretekári profi tímu dostali dresy bez názvu, cyklisti sa boja

Cyklisti tímu Israel-Premier Tech sa kvôli vojne Izraela s Hamasom boja o svoju bezpečnosť. Preto dostali tréningovú sadu dresov bez názvu.

01.12.2023 18:06
Peter Sagan Chris Froome Foto:
Štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome s dresom Israel-Premier Tech a Peter Sagan.
debata (4)

Niekedy totiž pri tréningoch prechádzajú okolo protestov a demonštrácií. Zamestnanci stajne taktiež hovoria, že sa im nepáči jazdiť s vytlačeným názvom Izrael na automobile.

V samotných pretekoch sa ale pre tím, ktorého dres oblieka aj štvornásobný víťaz Tour de France Chris Froome, nič meniť nebude.

Israel-Premier Tech potvrdila novinky v oficiálnom vyhlásení pre holandský server WielerFlits. „Rok 2024 to bude pre nás desiata sezóna v profesionálnom pelotóne a naďalej hrdo pretekáme ako Israel-Premier Tech. Bezpečnosť člnov nášho tímu je pre nás veľmi dôležitá,“ skonštatoval tím.

Simona Kuchyňková Čítajte viac Aj ľudia zo Saganovho okolia vraveli, že už roky nebol taký šťastný. Keď spadol, vôbec nič ho nebolelo, volali sme ho Wolverine

„Preto sme prijali mnoho opatrení. Ich súčasťou je aj používanie čistého tréningového dresu. Naši jazdci si ho môžu obliecť, keď sú mimo pretekárskej bubliny, alebo práve dokončujú tréning, pokiaľ to považujú za potrebné.“

Sezóna v cestnej cyklistike je už u konca, ale dva mesiace trvajúca vojna v Izraeli sa podľa pretekárov prejavila už na poslednom podujatí roka v talianskom Venete.

Tímový autobus bol sprevádzaný policajnou eskortou. Na štarte aj v cieli boli autá dôkladne prehľadané, či sa v nich nenachádzajú výbušniny.

Sagan Marlon Čítajte viac Šikovný ako tatko. Malý Sagan ukázal zručnosti v sedle, Monako mu aplaudovalo

Stajňa sa pre svojich cyklistov snaží zaistiť maximálnu bezpečnosť, niektorých však znepokojili silné slová kanadského majiteľa Sylvana Adamsa. Ten je židovského vyznania a v roku 2015 emigroval do Izraela.

„Mali by sme sa nechať zastrašiť teroristami? Keď ISIS hrozil svetu, prestala sa zem otáčať? Máme sa báť? Nie, nebudeme sa tomu klaňať. Očakávame normálnu sezónu a nebudeme sa skrývať,“ uviedol pre Radio Cycling.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Hamas #Chris Froome #Israel-Premier Tech