Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prípad vraždy obľúbenej cyklistky je uzavretý. Osudným sa jej stal smrtiaci milostný trojuholník

Cyklistickou komunitou pred rokom a pol otriasla správa o smrti Moriah "Mo" Wilsonovej. Obľúbenú jazdkyňu našli v máji 2022 zastrelenú v izbe austinského hotela v Texase.

23.11.2023 10:04
275779922 1357812321308228 3438054534052600794 n Foto:
Moriah Wilson sa preslávila v disciplíne gravel.
debata (1)

Wilsonová mala pomer s inou hviezdou brandže, cyklistom Colinom Stricklandom. Obaja patrili medzi špičku v čoraz populárnejšej disciplíne gravel, ktorá je akýmsi kompromisom medzi cestnou a horskou cyklistikou.

Mix Collage-19-Nov-2023-10-10-PM-196 Čítajte viac Fenomén Sagan svojim odchodom zatienil neobľúbeného bitkára či nezničiteľného Španiela. Rok 2023 bol posledným pre viaceré hviezdy

Tá má zatiaľ najväčšiu fanúšikovskú základňu v USA, no rýchlo sa šíri aj v Európe, o jej propagáciu sa napríklad postaral aj Peter Sagan. Slovenská ikona si túto disciplínu vyskúšala na posledných majstrovstvách sveta, kde si vybojovala jedenáste miesto.

Gravel očaril aj Saganovho dlhoročného kolegu Daniela Ossa, ktorý podobne ako Slovák prednedávnom ukončil cestnú kariéru s tým, že sa chce naplno venovať práve gravelu.

Vyšetrovatelia po obhliadke hrozivej scény v hotelovej izbe začali vyšetrovanie a veľmi rýchlo dospeli k hlavnému podozrivému. Tým bola Stricklandova dlhodobá partnerka Kaitlin Armstrongová.

Strickland verejne priznal, že keď sa s Armstrongovou v roku 2021 nakrátko rozišli, medzi cyklistom a Wilsonovou vznikol milenecký pomer. Ten však trval aj po tom, ako sa k sebe vrátili Strickland a Armstrongová.

Keď to Armstrongová zistila, osud populárnej „Mo“ bol spečatený. Žiarlivá žena vypátrala svoju sokyňu cez fitness aplikáciu a po príchode do hotelovej izby strelila Wilsonovú dvakrát do hlavy a raz do srdca. Obeť útoku zraneniam podľahla.

Vyšetrovatelia nemali ťažkú prácu. Svedkovia videli v okolí hotela vozidlo, ktoré patrilo Armstrongovej a nábojnice z vražednej zbrane ľahko spojili so zbraňou, ktorú mal Strickland v legálnej držbe.

11 Ullrich Čítajte viac Dlhé roky bol tieňom podvodníka Armstronga. Legendárny Ullrich sa priznal k dopingu

Armstrongová po vražde utiekla do Kostariky s pasom svojej sestry. Minula viac ako 6000 dolárov na plastickú operáciu nosa, zmenila farbu vlasov aj účes. To jej však nebolo nič platné, ruka zákona ju dolapila po 43 dňoch pátrania.

Prípad bol ukončený pred pár dňami. Armstrongová bola odsúdená za vraždu prvého stupňa. Dostala 90 rokov za mrežami, no podľa texaského práva bude môcť požiadať o podmienečné prepustenie za 30 rokov.

Cyklisti, ktorí v roku 2023 ukončili kariéru Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Peter Sagan nie je jediná hviezda, ktorá sa v...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #moriah wilson #gravel #Colin Strickland