Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan má prvý titul v časovke, hoci mu odišlo rádio

Prvú polovicu svojej majstrovskej ambície na domácich cestách v Žiline si Peter Sagan môže vyčiarknuť z diára ako splnenú.

26.06.2015 16:39
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan na najvyššom stupienku.
debata

Šprintérsky líder tímu Tinkoff-Saxo pri neúčasti Petra Velitsa ovládol slovenskú časť piatkovej časovky na 39 km v rámci spoločného šampionátu Čechov a Slovákov. Za absolútnym víťazom, Čechom Janom Bártom, zaostal o necelých päť sekúnd.

„Neviem, kde som nechal tých päť sekúnd, to sa takto nedá povedať. Chcel som sa stať celkovým víťazom, ale Bárta bol o čosi rýchlejší. Nevadí,“ konštatoval Sagan po triumfe na slovenskom šampionáte.

Dvadsaťpäťročný Žilinčan, ktorý si ako bydlisko počas súťažnej sezóny uvádza Monte Carlo, príliš neobľubuje dlhšie časovky, ale účasť na tej piatkovej, ktorá sa jazdila v blízkosti Vodného diela Žilina, bral ako príjemnú povinnosť. „Tá časovka nebola úplne pre mňa, radšej mám kratšie a technickejšie. Vypadlo mi aj rádio počas trate, takže som nemal informácie o medzičasoch, ale dobré to bolo. Prišlo dosť ľudí, aj deti zo škôl, čo bolo veľmi dobré. Som veľmi rád, že som prvý domáci titul v časovke mohol získať práve v Žiline. Splnil som to, prečo som sem prišiel.“

Víťaz dvoch etáp na nedávnych pretekoch Okolo Švajčiarska chce k prvému slovenskému titulu z časovky pridať aj piaty z pretekov jednotlivcov. V nedeľu sa pokúsi vyhrať piatykrát v neprerušenej sérii domáci šampionát na ceste a dobre sa naladiť pred odchodom na vrchol sezóny – Tour de France. Preteky sa začnú o 12.00 h, pôjde sa 199 km rozdelených do 10 okruhov po 19,9 km. Štart a cieľ budú na sídlisku Hájik a očakáva sa veľká účasť divákov. Najväčšími konkurentmi Sagana v boji o celkové víťazstvo by mali byť Česi Roman Kreuziger, Leopold König či Zdeněk Štybar.

„Neviem, čo môžem presne očakávať, ale nebude to jednoduché. Uvidíme, ako sa rozhodia karty počas pretekov a podľa toho si budeme môcť určiť s bratom Jurajom a Michaelom Kolářom taktiku. Nikdy to nie je ľahké, ale chcem zvíťaziť,“ potvrdil Sagan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #majstrovstvá Slovenska a Česka v cyklistike