Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chvála i vďaka. Sagan každého nakopol, vraví Belgičan a pridáva dôkazy

Dries van Gestel sa minulý týždeň zaskvel na pretekoch Eurométropole Tour. Belgický cyklista skončil druhý a potvrdil, že jeho ambície sú väčšie než kedykoľvek predtým.

18.08.2022 14:31
709304955 Foto:
Peter Sagan.
debata

"Je to tak. V uplynulých rokoch som ukázal, že som silný a mám potenciál, ale nepodával som dostatočne vyrovnané výkony.

Po dobrom výsledku som sa často cítil rozbitý a cítil, že nemám dobré nohy," povedal pre špecializovaný portál Wielerflits.

„Teraz beží všetko oveľa hladšie. Cítim sa lepšie na bicykli aj mimo neho,“ teší kolegu Petra Sagana z tímu TotalEnergies.

705753504 Sagan Tour Čítajte aj Sagan provokoval Pogačara: Nemáš gule! O sekundu dostal odpoveď

Vo francúzskom tíme ho už výkyvy netrápia. Pódiové umiestnenie si tento rok vybojoval aj na jarnej klasike Gent-Wevelgem (3. miesto), predtým vyhral podujatie Ronde van Drenthe.

Vďačí aj malým zmenám svojho bicykla Specialized. Značky, ktorá je dodávateľom bicyklov francúzskemu zoskupeniu od príchodu slovenskej hviezdy.

„Nechali sme si v Specialized urobiť úpravy, vďaka ktorým je jazda pohodlnejšia. Používam iný typ sedla, čo znie možno triviálne, ale v skutočnosti cítim veľký rozdiel,“ vraví Van Gestel.

Tom Dumoulin Čítajte aj Zlomila ho nehoda na tréningu. Cyklistický majster sveta ukončil kariéru

Novinári sa ho spýtali aj na prítomnosť trojnásobného svetového šampióna v tíme a celkovú zmenu, ktorú doň priniesol (okrem bicyklov Specialized) po prestupe zo stajne Bora-Hansgrohe.

"Keď máte na blízku niekoho, kto vyhral takmer všetko, čo sa dá, dodá vám to veľa motivácie. Zdá sa, že to každého nakoplo.

Anthony Turgis bol druhý na monumente Miláno – San Remo, ja som skončil tretí na Gent – Wevelgem. Vyhrali sme na Paríž – Nice. A tento dobrý štart tím povzbudil," pridal dôkazy zlepšenia.

Germany European Championships Cycling Čítajte aj Na Tour vyhral druhú etapu. Teraz sa stal v Mníchove majstrom Európy

Okrem toho sa Van Gestel zaskvel aj na iných tohtosezónnych podujatiach, rovnako ako tím. Napríklad na Critérium du Dauphiné, kde TotalEnergies uchmatlo dve etapové prvenstvá a počas nich si tím nosil aj žltý dres.

Alexis Vuillermoz napokon skončil na celkovom 35. mieste, v bodovacej súťaži bol Edvald Boasson-Hagen tretí.

Van Gestel túži v zostávajúcej časti sezóny po ďalších kvalitných umiestneniach. „Dúfam, že nadviažem na dobrú sériu,“ uzavrel 27-ročný rodák z Arendonku.

Jason Tesson Čítajte aj Buď ho milujete, alebo nie. Nový rýchlik v TotalEnergies venoval Saganovi silné slová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Dries van Gestel