Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nadvláda pokračuje, Sagan slávi ôsmy titul. Jeho reakcia v cieli pobavila

Peter Sagan získal v nedeľu svoj ôsmy titul majstra Slovenska v cestnej cyklistike. Na 197 kilometrov dlhej trati v okolí českého mesta Mladá Vožice nemal spomedzi krajanov konkurenciu.

26.06.2022 15:47
debata (1)

Na spoločnom šampionáte Česka a Slovenska skončil celkovo siedmy. Preteky vyhral po sóle Matěj Zahálka pred Janom Bártom a Adamom Ťoupalíkom.

Druhé miesto v rámci MSR obsadil Lukáš Kubiš (Dukla Banska Bystrica) a tretí skončil Matúš Štoček z tímu ATT Investments.

Pretekári absolvovali na spoločných MSR a MČR desať okruhov, pričom k prvému pokusu o únik prišlo už v úvode. Do ďalšieho išiel v 7. kole Sagan spolu s Kubišom a ďalšími troma Čechmi. Tých už pelotón nedobehol.

peter sagan, juraj sagan Čítajte aj Národný šampionát v cyklistike sme sledovali ONLINE

V prvej desiatke prišli do cieľa okrem Sagana len Česi. Pred slovenským majstrom skončili aj štvrtý Michael Boroš, piaty Jan Hirt a šiesty Petr Vakoč.

„Bolo to tu veľmi pekné, ďakujem za podporu. Čo sa týka pretekov, tak som nemal nič naplánované, a už si preteky ani nepamätám, bolo teplo,“ uviedol Sagan pre internetový portál Cycling-Info.sk.

Od roku 2011 má majiteľ slovenskej trikolóry v klasických pretekoch priezvisko Sagan. Mladší Peter získal osem trofejí, starší Juraj tri.

Pravidlá cyklistickej Tour, ktoré možno nepoznáte Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Podľa článku 6b pravidiel je nosenie sklenených...

Súčasťou nedeľných pretekov bol kopec Rodná (dĺžka 5,1 km, priemerný sklom 4,4 %), ktorý napokon rozhodol o staronovom majstrovi.

Sagan sa práve tam zbavil Kubiša, ktorý ako jediný dokázal s favoritom držať tempo, a do cieľa prišiel osamotený.

Jazdil s chuťou, v priebehu pretekov rozdelil pelotón a aktivitou hýril až do cieľa. Aj v sezóne 2023 tak bude nosiť na sebe dres s bielo-modro-červeným dizajnom.

Peter Sagan Čítajte aj Magnet na covid, rekordér nákazy. Pozitívny Sagan rozvíril aj vášne

Od piatka sa trojnásobný majster sveta predstaví na Tour de France, kde sedemkrát získal zelený dres pre najlepšieho šprintéra.

Štart Petra Sagana na podujatí bol pritom ohrozený pre pozitívny test na koronavírus, ktorý ukončil jeho pôsobenie na Okolo Švajčiarska pred záverečnou etapou.

Sagana už v pondelok čaká presun do Dánska, kde sa piatkovým štartom v Kodani slávnostne začne 109. ročník Tour. Hoci nebude patriť medzi hlavných favoritov, slovenská hviezda sa pokúsi o zisk ôsmeho zeleného dresu pre víťaza bodovacej súťaže.

Jan Andrej Cully Čítajte aj Topfavorita zdolal hobby pretekár. Majster Slovenska v časovke je známy

„Uvidíme, čo sa bude dať robiť, ale určite sa pokúsim o maximum. Podľa toho sa zariadim, či vôbec má význam bojovať o zelený dres, alebo nie. To sa ukáže po prvých desiatich dňoch,“ povedal Sagan do kamery RTVS.

Spoločné MSR a MČR v cestnej cyklistike

muži elite (197 km): 1. Peter Sagan (TotalEnergies) 5:03:54 h, 2. Lukáš Kubiš (Dukla Banská Bystrica) +1:42 min, 3. Matúš Štoček (ATT Investments) +2:08
U23: 1. Kubiš 5:05:36 h, 2. Martin Svrček (Biesse Carrera) +40 s, 3. Samuel Kováč (CAT Trenčín) +9:22 min

Tour de France 2022: Profily etáp Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Tour de France 2022: Etapa č. 1

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #majstrovstvá Slovenska a Česka v cyklistike