Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagana vytáča, keď jeho súperi počas jazdy močia. On to vraj robí inak

Peter Sagan je svojský chlap. Veci hovorí na rovinu. Keď sa mu niečo nepáči, nepára sa s tým. Hoci môže ísť aj o chúlostivú tému.

19.10.2021 10:56
Francúzsko Cyklistika TdF Tímy Predstavenie Foto: ,
Peter Sagan.
debata (6)

Portál biker.sk vyspovedal slovenského šampióna po poslednej etape na Okolo Slovenska, rozhovor s ním zverejnil iba pred dvomi dňami.

31-ročný Žilinčan v ňom prezradil aj to, čo ho najviac štve na jazde v pelotóne. A teraz sa poriadne podržte. „Neviem, či je to bizarné, ale ešte ma vie neuveriteľne vytočiť, keď vidím cyklistov močiť počas jazdy. Neviem tomu prísť nejako na chuť,“ potvrdil nálepku úprimného človeka.

V pelotóne to je však bežná prax. Platí však nepísané pravidlo, že ak sa jazdci vydajú na „cik-pauzu“, televízne kamery snímajúce preteky odvrátia zrak. Popri ceste v tej chvíli zavše stoja špaliere jazdcov. Niektorí však ani nezastavujú.

Toto je nová partia, ktorá bude pomáhať Saganovi Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
34-ročný Nór Edvald Boasson-Hagen by mohol byť...

Ako to teda robí trojnásobný majster sveta? „Dá sa to spraviť aj s rozumom. Dnes som musel na posledných 25 km, tak som si strčil fľašku do gatí a potom to iba vyhodíš. Oni sa dajú nabok, zostanú vpredu a nejdú ani dozadu – a keď močia, tak to prská na všetkých,“ prezradil.

V interview sa posťažoval aj na jazdu v pelotóne. Napokon, už v minulosti to spravil niekoľkokrát. Mnohí jazdci sa v ňom vraj správajú buransky. „Stále sa opakuje to isté: hlúpe veci a arogancia cyklistov, akoby boli iba oni a nikto iný. Dvaja sa pochytia, vymieňajú si názory, drgajú do seba a nepozerajú sa dopredu, tak potom to tak dopadne,“ vysvetlil.

koláž Čítajte viac Zelený Sagan v roku 2022? Favoritmi budú iné mená

Dnes je už v pozícii skúseného lídra, jazdca, ktorého slovo má váhu. „Vravím im: Vy sa bijete v strede balíka, zhodíš jedného a zhodíš ďalších desiatich, to ti nevadí? Však sa tu nebicyklujete sami. Ak sa chcete biť, choďte sa biť dozadu. Veď čo ste na hlavu alebo čo?‘ Také veci ma vedia poriadne vytočiť,“ dodal na záver.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan