Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nemci naznačili, že Sagan zostane. Denk nedodržal slovo, hromží Ackermann

Očakávalo sa, že sa postaví na štart Tour de France ako jedna z dvoch možností tímu Bora-Hansgrohe na šprintové koncovky. Pascal Ackermann sa však na rozdiel od Petra Sagana do osemčlennej nominácie nedostal.

16.06.2021 13:18
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

„Tento rok vôbec nebolo ľahké rozhodnúť sa. Napokon sme dospeli k záveru, že Ackermann momentálne nemá formu na to, aby absolvoval úspešnú premiéru na Tour, a preto sa nedostal do zostavy,“ uviedol manažér Bora-Hansgrohe Ralph Denk pre cyclingnews.com.

Nemecký rýchlik v tejto sezóne nevyhral žiadne preteky. Podľa neho však zavážilo niečo iné.

Peter Sagan Čítajte viac Bora vysypala karty z rukáva. Na Tour ide Sagan, Ackermann bude doma

„Som viac ako sklamaný, nebudem klamať. Ralph bol vždy mužom, ktorý dodržal slovo. Tentokrát to však rozhodne neurobil,“ uviedol Ackerman pre nemecký web Radsport News.

„Povedali mi, že ďalšie tri roky pôjdem na Tour a nemal som si s tým robiť starosti. Bez tohto prísľubu by som vtedy kontrakt nepodpísal,“ dodal.

Ackermann si na Gire 2019 vybojoval cyklámenový dres pre víťaza bodovacej súťaže, o rok neskôr na Vuelte triumfoval v dvoch etapách.

V tejto sezóne si vybojoval niekoľko tretích a jedno druhé miesto.

„Áno, nevyhral som ani raz, ale to nie je dôvod na to, aby som sa na Tour nemohol zúčastniť. Nemám formu? Tá mi nechýba,“ argumentoval.

„Keby som vedel, že nie som vo forme, tak by som to pochopil. Ale každý vie a z údajov vidíte, že dôvodom na nevybratie do tímu nie je moja forma. A vie to aj tím. Preto som taký sklamaný,“ dodal.

Nie je tajomstvom, že výber na Tour je občas ovplyvnený prestupmi jazdcov.

Radsport News naznačuje, že rozhodnutie stajne Bora-Hansgrohe poslať na Tour Sagana a Ackermanna vynechať zo zostavy by mohlo naznačovať, že trojnásobný majster sveta zostane v tíme. Nemca spájajú s UAE Emirates. Obom vyprší zmluva po sezóne.

Ackermann bude túto nedeľu jazdiť na národnom šampionáte v Stuttgarte. Sagan v rovnaký deň odštartuje na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka v Bánovciach nad Bebravou.

odkaz
Peter Sagan, sezóna
debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan