Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Saganov súper už toho mal dosť a z Gira odstúpil. Nechcel už trpieť

V stredu vyhral vyhral na pretekoch Giro d'Italia piatu etapu, v piatok aj siedmu a pred sobotou bol lídrom bodovacej súťaže.

15.05.2021 14:36
Ewan Foto: ,
Víťazného Caleba Ewana sleduje z úzadia Peter Sagan.
debata (7)

Austrálčan Caleb Ewan (Lotto Soudal) však vo ôsmej etape neabsolvoval ani 50 kilometrov a z podujatia odstúpil.

V pelotóne totiž od úvodu sobotňajšej 170-kilometrovej 8. etapy z Foggie a záverečným stúpaním na Guardia Sanframondi prebiehali rôzne útoky a pokusy o únik.

Dvadsaťšesťročný austrálsky cyklista aj tak nemal v pláne dokončiť tohtoročné Giro. Sám naznačil, že v tomto roku je jeho cieľom dosiahnuť etapové triumfy na každej z troch Grand Tour. Na Gire sa mu to podarilo, ešte ho však čakajú Tour de France a potom aj Vuelta a Espaňa.

Ewan už pred štartom Gira naznačoval, že by trojtýždňové preteky nemusel dokončiť a v sobotňajšej etape sa navyše zaplietol do pádu v tuneli. „Môj cieľ zostáva rovnaký. Urobiť všetko pre to, aby som sa čo najlepšie pripravil na Tour de France. Bohužiaľ, nohy šprintérov sa neregenerujú tak, ako iných cyklistov. Ak by som dokončil Giro, ďalšie mesiace by som umieral,“ cituje Ewana server Cycling News.

Odstúpenie Ewana v praxi znamená, že slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) sa v bodovacej súťaži posunul na 5. priečku a na belgického lídra Tima Merliera (Alpecin-Fenix) stráca 26 bodov. Za Ewanom zaostával Slovák o 49 bodov.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Caleb Ewan #Giro d´Italia 2021