Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Návrat do Bory? Bennett odchádza, prekvapil šéf QuickStepu. Odtajnil aj dôvod

Šéf cyklistického tímu Deceuninck-QuickStep Patrick Lefevere pre belgické médiá potvrdil odchod írskeho top šprintéra Sama Bennetta. Po sezóne opustí podľa slov Belgičana zoskupenie aj portugalský jazdec Joao Almeida.

10.05.2021 06:47
Sam Bennett, Primož Roglič Foto:
Sam Bennett a Primož Roglič na Tour de France 2020.
debata (3)

Stajňa sa podľa portálu Cyclingnews.com chystá opäť zmeniť svojho vedúceho špurtéra.

Podľa dobrého informovaného redaktora denníka La Gazzetta dello Sport Cira Scognamiglia by sa Bennett mohol vrátiť do tímu Bora-Hangrohe, v ktorom pôsobil v rokoch 2014 – 2019 namiesto Pascala Ackermanna.

Bennett sa pritom v Bore cítil nedocenený, keďže v špurtérskej hierarchii nemeckej stajne mu patrilo za dvojicou Peter Sagan, Ackermann „až“ tretie miesto.

V prípade Nemca Ackermanna, ktorému sa zatiaľ v sezóne nedarí podľa predstáv, sa hovorí o presune do tímu UAE Team Emirates.

Taliansko Cyklistika Giro 5.etapa Ackermann Čítajte viac Šéf Bory kritizuje svojho obľúbenca: Nie sme s ním spokojní

Cyclingnews tiež pripomenul avizovaný Saganov odchod z Bory a jeho spájanie s tímom Deceuninck-QuickStep. Nie je však vylúčené, že k prestupu najväčšej hviezdy nemeckého celku nepríde…

Uvedený zdroj upozorňuje, že belgické zoskupenie by po Bennettovom odchode nemalo veľké čisto šprintérske meno.

Álvaro Hodeg má kontrakt len na túto sezónu a tím ho neposlal na Giro d’Italia, o pokračovaní veterána Marka Cavendisha v ročníku 2022 sa ešte nerozhodlo a Fabio Jakobsen sa len nedávno dočkal návratu po vážnom zranení na augustových pretekoch Okolo Poľska.

cavendish Čítajte viac Znovuzrodenie odpisovanej hviezdy. Vyzve opäť Sagana?

Podľa pravidiel UCI jazdci a tímy nemôžu oznamovať podpisy nových zmlúv do 1. augusta. Svojský Lefevere však už v predstihu prezradil novinky v súvislosti so spomínanými menami.

Bennett vlani ukončil Saganovo kraľovanie na Tour de France v boji o zelený dres a očakáva sa, že pôjde aj na tohtoročnú edíciu najslávnejšieho etapového podujatia. Almeida je lídrom tímu na tohtoročnom Gire, hviezdil aj na tom minuloročnom.

„On (Bennett) nechce odísť, ale nemám toľko peňazí ako niektorí iní ľudia,“ uviedol Lefevere v nedeľu pre belgické médiá, jeho slová citoval aj Het Laaste Nieuews. „Či to už nie je čisto záležitosťou peňazí? Mali by ste sa opýtať jeho agenta,“ odvrkol.

Generálny manažžér Etixx-QuickStep Patrick... Foto: SITA, Marko Erd
Patrick Lefevere, wtixx-quickstep Generálny manažžér Etixx-QuickStep Patrick Lefevere.

Ide mu týmito komentármi o vyjednávaciu stratégiu? Belgičan to popiera a tvrdí, že rozhodnutie je nemenné.

"V určitom momente sa ma už nedá presvedčiť. Potom už stlačím tlačidlo. To, že takéto typy jazdcov odchádzajú, je život.

Ako profesionáli musia zarobiť čo najviac. Ale pozrite sa na šprintérov, ktorí nás opustili, niektorí sa k nám vracajú po vlastných," doplnil Lefevere.

Prízvukuje, že by ho tešilo, keby preteky vyhral hociktorý z jeho lídrov. Zároveň dodával, že títo jazdci majú zmluvné podmienky veľmi odlišné.

Giro d´Italia 2021, 3. etapa Čítajte viac PREVIEW: Etapa pre klasikárov a výbušných špurtérov. Sagan je favorit

„Nikto by mi nemusel veriť, ale naozaj mi je úplne jedno, či vyhrám Giro s Belgičanom alebo Portugalčanom. Každý, kto ma pozná, vie, že je pre mňa dôležitý tímový dres, nie vlajka či krajina,“ zdôraznil Lefevere.

Čo sa týka zmlúv, spomenul päťročný kontrakt supertalentovaného Remca Evenepoela.

„Manažér Joaa Almeidu, ktorý náš tím opustí budúci rok, ukázal pri rokovaniach malý rešpekt,“ dodal šéf stajne, ktorej jazdci sú známi aj pod prezývkou Vlčia svorka.

Okrem Evenepoela predĺžil tím zmluvu s majstrom sveta Julianom Alaphilippom či víťazom monumentu Okolo Flámska Kasperom Asgreenom. Obaja budú pokračovať v QuickStepe ďalšie tri roky.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Sam Bennett #Patrick Lefevere #Deceuninck-QuickStep #Joao Almeida