Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlčia svorka odstavila Van der Poela. Skončil s otrasom mozgu

V nedeľu po veľkej dráme vo finiši vyhral slávny monument Okolo Flámska. Na záver pandémiou poznačenej cyklistickej sezóny chcel Mathieu van der Poel zajazdiť "dobré preteky".

22.10.2020 11:45
debata (1)
Najvšestrannejší cyklisti tímov WorldTour Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
UAE Team Emirates: Diego Ulissi.
Ďalší...

Do cieľa stredajšej jednorazovky Bruggy-De Panne však holandský šampión neprišiel. Šestnásť kilometrov pred koncom spadol do jarku pri ceste.

Pritom to mal veľmi dobre rozohrané. Nachádzal sa vo vedúcej skupine, keď sa dostal na okraj cesty, no zachytil ho nárazový vietor.

Ten v klasike výrazne miešal karty, najmä v závere potrápil jazdcov aj dážď. Pre náročné poveternostné podmienky skrátili organizátori trať o 25 kilometrov.

I tak prišlo k viacerým pádom. Nevyhli sa im ani Michal Kwiatkowski či Oliver Naesen, preteky nedokončil favorizovaný Caleb Ewan.

VIDEO: Pád Van der Poela

Čo sa týka Van der Poela, jeho tím Alpecin-Fenix uviedol, že po páde na hlavu utrpel mierny otras mozgu.

Podľa šéfa stajne Christopha Roodhoofta sa talentovaný pretekár sťažoval na bolesť krku, hlavy a veľkú nevoľnosť. Do nemocnice však nešiel, skončil v opatere tímových lekárov, ktorí budú jeho stav v nasledujúcich dňoch monitorovať.

Roodhooft poprel, že by spadol po kontakte s niektorým zo súperov, no spomenul jazdcov Deceunincku-QuickStep, ktorí posunuli skupinu na ľavú stranu vozovky a aj táto situácia sa zrejme podpísala pod Holanďanov pád.

Zatiaľ je otázne, či vyjde jeho plán zapojiť sa do cyklokrosovej sezóny, ktorá pokračuje aj v novembri.

VIDEO: Zostrih pretekov

V cieli 44. ročníka Bruggy – De Panne sa tešil QuickStep. Jeho jazdci, prezývaní pre ich súdržnosť a štýl pretekania Vlčou svorkou, sú na veterné preteky špecialistami.

Prvého víťazstva od vlaňajšieho celkového triumfu na Okolo Slovenska sa dočkal Yves Lampaert. Za Belgičanom skončil jeho kolega a krajan Tim Declerq, na pódium sa dostal aj Van der Poelov tímový parťák z Alpecinu, ďalší domáci pretekár Tim Merlier.

Juraj Sagan z tímu Bora-Hansgrohe preteky nedokončil.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mathieu Van der Poel #Bruggy-De Panne