Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PREVIEW: Brutálne kopce, riedky vzduch. Dnešok oddelí zrno od pliev

Na dnešnú etapu Gira sa tešia všetci fanúšikovia atraktívnej cyklistiky.

22.10.2020 05:00
18 etapa giro Foto:
Giro d´Italia 2020 - 18. etapa.
debata (1)

Osemnásta etapa ponúkne dva náročné kopce a drastické stúpanie cez horský priesmyk Stelvio, ktorý leží v nadmorskej výške 2758 m.n.m.

Jazdci celkovo nastúpajú 5400 metrov, finišovať sa bude na kopci Laghi di Cancano, ktorý bude mať na Gire premiéru.

Záverečné stúpanie obsahuje 21 tesne na seba nalepených zákrut, ktoré priaznivci cyklistiky poznajú ako „Scale di Fraele“.

Pelotón bude stúpať hneď od štartu, ktorý je na programe v Pinzole. Kopec druhej kategórie Campo Carlo Magno sa nachádza nad Madonnou di Campiglio, kde sa končila včerajšia etapa.

Giro d'Italia 2020 Fotogaléria - 74 fotiek Všetky fotky
Trofej pre víťaza Gira pred gotickou katedrálou...

Po zjazde ich čaká druhý kopec dňa Passo Castrin. Meria takmer deväť kilometrov s 9-percentným sklonom. Ďalší zjazd privedie cyklistov k rieke Adiža, odkiaľ nasleduje ikonické stúpanie na Stelvio.

Najťažší kopec tohtoročného Gira meria až 25 kilometrov a obsahuje 50 zákrut. Záverečná tretina kopca je vo výške nad 2000 m.n.m, kde na pretekárov čaká zima, sneh a výrazne redší vzduch.

To však nie je všetko. Po ďalšom zjazde nasleduje posledné stúpanie, 9 kilometrov (priemerný sklon 6,8 percenta) dlhá trať na Laghi di Cancano.

Očakáva sa rozuzlenie boja o ružový dres, hlavnú úlohu by mali zohrať prvý a druhý muž priebežného poradia – Portugalčan Almeida a Holanďan Kelderman.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Giro d'Italia 2020