Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan gratuloval Bennettovi. Ír si myslí, že Slováka v etape otrávil

Peter Sagan skončil v 19. etape na Tour de France 2020 9. Síce sa ocitol v dvanásťčlennom úniku, ale súperi ho postupnými útokmi unavili. Takto videl svoje počínanie 30-ročný Slovák.

18.09.2020 19:24 , aktualizované: 22:18
Sam Bennett, Peter Sagan Foto: ,
Sam Bennett sa drží zadného kolesa Petra Sagana.
debata (8)

„Urobil som dnes pre víťazstvo všetko, čo sa dalo. Keď sme sa 30 km pred cieľom odtrhli, bolo nás dvanásť jazdcov a myslím si, že až štyri tímy tam mali dvojnásobné zastúpenie. Výsledkom bolo, že som nedokázal sám odpovedať na všetky útoky. Opäť sme zo seba vydali maximum a určite teraz urobím všetko, aby som triumfoval v Paríži,“ povedal Sagan pre oficiálnu stránku Bory.

Líder zelenej súťaže Sam Bennett má náskok 55 bodov. Šanca, že ho Sagan predbehne, je už iba teoretická. Musel by vyhrať v nedeľu v Paríži prémiu i celú etapu a Ír maximálne získať 14 bodov.

Aj na sociálnej sieti slovenský reprezentant už priznal, že v tejto sezóne po rokoch 2012–2016, 2018 a 2019 nepridá svoj ôsmy triumf v bodovacej súťaži. „Gratulujem Samovi Bennettovi k jeho zelenému dresu na tejto Tour de France,“ napísal Sagan.

V piatok Bennett priznal, že jeho jasnou prioritou bolo strážiť Sagana:

„Bol to veľmi ťažký deň. Pravdepodobne som svojou jazdou znechutil niektorých ďalších pretekárov, ale sú takí silní, že som to musel urobiť. Musel som obetovať etapu a sústrediť sa na Sagana a boj o bodovaciu súťaž,“ dodal 29-ročný rýchlik z Quick-Stepu.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour de France 2020