Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagana nazval opicou. Nezmením sa, tvrdí Van Aert

Dokáže všetko. Víťazí v špurtoch, v kopcoch nasadí také tempo, ktoré odpára aj elitných vrchárov.

17.09.2020 07:30
France Cycling Tour de France Sagan Aert Foto: ,
Wout van Aert kričí na Petra Sagana v cieli 11. etapy TdF 2020.
debata (1)

Wout van Aert je jednou z hviezd Tour de France 2020 – ak nie jej najväčšou. Právom.

Belgická raketa prišla na Starú dámu v skvelej forme. Môže sa pochváliť triumfami na slávnych klasikách Strade-Bianche a Miláno-San Remo, výhrou v bodovačke na Critérium du Dauphiné či národným titulom v časovke.

VIDEO: Pozrite si videopreview štvrtkovej 18. etapy

Video

Konflikt so Saganom

Ak by si Van Aert nemusel plniť úlohy domestika a vzorne pracovať pre lídra pretekov Primoža Rogliča, o držiteľovi zeleného dresu by už zrejme bolo dávno rozhodnuté.

A nemal by ho na sebe Peter Sagan, a ani Sam Bennett.

Van Aert vie zaútočiť z každej pozície. Je rýchly na rovine a silný v dojazdoch do mierneho kopca. Na Tour bral etapové triumfy v Privas a Lavaur, v 11. etape po kolízii so Saganom skončil tretí.

Na Slováka bol poriadne nahnevaný, v cieli ho pre jeho špurtérsky manéver nazval opicou . Sagan kontroval, že so súperom sa bude baviť až vtedy, keď sa mu ospravedlní za vztýčený prostredník a vulgarizmy.

Tour de France 2020 Fotogaléria - 65 fotiek Všetky fotky
Tadej Pogačar v žltom drese po skončení 20. etapy.

Chudnutie? Ďakujem, neprosím

Výbušnému Belgičanovi predpovedajú hviezdnu budúcnosť.

V nedeľu počas stúpania na Grand Colombier nestačili jeho tempu Nairo Quintana s Eganom Bernalom. Okamžite sa začalo polemizovať, či Van Aert v budúcnosti môže zaútočiť na žlté tričko.

Dvadsaťšesťročný univerzál má však priority inde.

"Ak chcete vyhrať Tour, musíte súťažiť na najvyššom leveli počas troch týždňov. Na to nemám. Chcem sa sústrediť na jednorazovky, klasiky a hromadné dojazdy.

Ak by som mal schudnúť na vrchára, stratím silu. A to nie je nič pre mňa. Nezmením sa, mám pred sebou jasné výzvy," povedal Van Aert pre belgický denník Het Laatste Nieuws.

Trojnásobnému majstrovi v cyklokrose patrí v bodovačke na Tour aktuálne siedme miesto. Pred ním sú Bennett, Sagan, Trentin, Coquard, Ewan a Alaphilippe.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Wout van Aert #Tour de France 2020