Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cyklistický portál poukázal na jednu vec, ktorá Saganovi chýbala k výhre

Peter Sagan naďalej márne čaká na triumf na monumentálnej klasike Miláno - San Remo. V sobotu skončil opäť iba štvrtý.

10.08.2020 09:06
Sagan Oss Foto:
Daniel Oss a Peter Sagan počas sústredenia v Alpách.
debata (3)

Portál Cyclingweekly v piatich bodoch zhodnotil dianie na talianskych cestách medzi Milánom a ligurským pobrežím. V jednom z nich sa venoval aj slovenskému trojnásobnému majstrovi sveta.

Podľa portálu nemecký tím Bora Hansgrohe – ktorého je Sagan lídrom – vzal v závere réžiu pretekov na vlastné plecia. Daniel Oss – dvorný pomocník rodáka zo Žiliny – však na Cipresse nasadil také rýchle tempo, že nielenže nedovolil nikomu nastúpiť, ale sám sa odpútal od pelotónu. Taliansky pretekár sa na záverečnom stúpaní na Poggiu prepadol na koniec balíka.

Tempo následne udával ďalší „borák“ – Marcus Burghardt. Cyclingweekly pripomína, že v čase, keď nastúpili Alalphilippe s Van Aertom, Saganovi a spol. už chýbala palebná sila. Slovák vraj v tej chvíli zostal už na všetko sám.

Cyclingweekly poukázal aj na fakt, že tento rok mali tímy k dispozícii iba šesť a nie sedem jazdcov. Bora vraj predviedla veľmi solídny výkon, ale predsa len jej chýbal jazdec typu Max Schachmann, ktorý bol v tom čase na Okolo Poľska. Bol by to podľa portálu ideálny Saganov pomocník v záverečných kilometroch pred dojazdom do San Rema, keď pelotón naháňal hviezdne duo vpredu.

Jeden extra domestik bol vraj tým, čo Sagan tento rok potreboval k úspechu. Namiesto toho skončil opäť štvrtý.

Najlepší cyklošpurtéri v novodobej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Džamolidin Abdužaparov (Uzb./60 triumfov) -...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Miláno - San Remo