Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Špurtéri smútia. Na Tour budú mať len zopár šancí na úspech

Tohtotýždňové predstavenie trate Tour de France 2020 príliš nepotešilo špurtérov. Najlepší cyklisti v hromadných dojazdoch budú mať len niekoľko šancí na úspech.

17.10.2019 17:25
Peter Sagan Foto: ,
Zľava Caleb Ewan, Peter Sagan a Dylan Groenewegen špurtujú na Tour de France 2019.
debata

„Vyzerá to tak, že itinerár bude veľmi náročný. Počkáme si na kompletné profily etáp, ale zatiaľ to vyzerá tak, že budeme mať tri či štyri príležitosti na špurtovanie,“ vyjadril sa Caleb Ewan.

Tento fakt by mal vyhovovať Petrovi Saganovi, ktorého najčastejší súperi v boji o zelený dres sú práve ortodoxní špurtéri. Sedemnásobný víťaz bodovačky sa nemusí spoliehať len na hromadné dojazdy, pretože sa vie presadiť aj zvlnenom či kopcovitom teréne.

Ewan tento rok na Tour ovládol tri etapy, vrátane záverečného prestížneho dojazdu na Elyzejských poliach v Paríži. Vlani ho jeho bývalý tím Mitchelton-Scott nečakane vynechal z nominácie na Tour a 25-ročný Austrálčan aj preto odišiel do stajne Lotto–Soudal.

Tá mu dala dôveru a on ju nesklamal. „Na tohtoročnú Tour mám skvelé spomienky. Triumf v Paríži bol už len čerešničkou na torte,“ pokračoval Austrálčan.

On aj ostatní elitní špurtéri budú mať prvú šancu na úspech hneď v prvej etape, ktorá finišuje v Nice.

„Predpokladá sa hromadný dojazd, ale už hneď počas prvej etapy nás čakajú náročné stúpania. Niektoré z nich som už absolvoval,“ povedal rodák zo Sydney, ktorý onedlho začne s prípravou na novú sezónu.

„Čaká ma krátka pauza a po nej naplno naskočím do tréningu. Na budúcu sezónu chcem byť maximálne pripravený,“ dodal tradičný súper Petra Sagana.

VIDEO: To najlepšie zo súbojov o zelený dres na Tour de France 2019
debata chyba
Viac na túto tému: #cyklistika #Peter Sagan #Caleb Ewan #Tour de France 2020