Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie je to ja proti Saganovi, ale Sagan proti ostatným, tvrdí van Avermaet

Na domácich kockách ho čaká náročná obhajoba double, ktorá bude pre neho zároveň prípravou na splnenie prvého cieľa v sezóne. Belgický cyklista Greg van Avermaet (BMC Racing) bude počas nadchádzajúceho víkendu obhajovať prvenstvá na klasikách E3 Harelbeke (23. marca) a Gent-Wevelgem (25. marca).

21.03.2018 13:57
Sagan Avermaet Foto: ,
Peter Sagan (v strede) a Greg van Avermaet (vľavo) budú patriť medzi najväčších favoritov na pretekoch E3 Harelbeke a Ghent-Wevelgem.
debata

Prioritu však má pre neho podujatie, ktoré je na programe týždeň na to – druhý monument sezóny Okolo Flámska (1. apríla).

Van Avermaet v rozhovore pre denník Het Nieuwsblad uviedol, že zopakovať triumfy z vlaňajška bude náročné najmä z toho dôvodu, že jedným z jeho súperov bude opäť aj Peter Sagan.

Trojnásobný majster sveta vyhral Gent-Wevelgem dvakrát (2013, 2016), E3 Harelbeke raz (2014) a predvlani triumfoval aj na Okolo Flámska.

„Málokedy má deň, že sa mu nedarí. Je veľmi súťaživý, vždy ide na víťazstvo. Preto jarné klasiky nebudú o mne vs. Sagan, ale v prvom rade Sagan proti ostatným. Favoritov je viacero,“ uviedol olympijský šampión z Ria de Janeiro 2016.

Van Avermaet mal vlani na jar výbornú formu, ktorý zavŕšil triumfom na monumente Paríž-Roubaix. Tento rok sa mu zatiaľ až tak nedarí. Na podujatí Okolo Ománu síce vyhral etapu, ale na klasikách Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche a Miláno-San Remo neuspel.

„Cítim sa vo forme, hoci výsledky tomu zatiaľ nezodpovedajú. Keď som vlani vyhral E3 Harelbeke i Ghent-Wevelgem, bolo to ako zo sna. Niečo ako nad plán. Samozrejme, aj teraz sa na oboch pretekoch pokúsim uspieť, ale hlavným cieľom zostáva Okolo Flámska. To je moja priorita,“ dodal van Avermaet.

Textové prenosy z E3 Harelbeke a Gent-Wevelgem môžete v piatok a nedeľu sledovať online na sport.pravda.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #E3 Harelbeke #greg van avermaet #Ghent-Wevelgem