Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan: Nevedel som, či sa môžem tešiť. Potom prišiel neopísateľný pocit

Peter Sagan, najžiadanejší muž po nedeľňajších pretekoch jednotlivcov na svetovom šampionáte v Bergene, si vychutnával veľký triumf a odpovedal na desiatky otázok, ktoré sa na neho sypali zo všetkých strán.

24.09.2017 19:09
Peter Sagan, Alexander Kristoff Foto: ,
Peter Sagan zdoláva v cieli MS v Bergene domáceho Alexandra Kristoffa.
debata (11)

„Som veľmi šťastný, ale neviem, či môj tretí titul niečo teraz zmení vo svete,“ usmieval sa. O detailoch v pretekoch nechcel veľa hovoriť. „Videli ste to všetci, ja si to už poriadne nepamätám. Bol som v sedle 270 kilometrov a som rád, že už mám po tom a nechce sa mi na to ani príliš myslieť,“ reagoval v dobrej nálade.

Priznal, že z troch titulov, ktoré vybojoval, sa posledný rodil najťažšie. „Predtým v Richmonde bol neočakávaný a myslím si, že aj v Dauhe so mnou veľmi nerátali, lebo to bola trať pre klasických šprintérov. Teraz zasa všetci predpokladali, že môžem vyhrať, že budem v závere vpredu, preto nik nechcel prísť so mnou v skupine do cieľa a bojovať so mnou v šprinte,“ vravel.

Historický úspech Petra Sagana na MS v Bergene Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Cyklisti na štarte hromadných pretekov MS v...

Priznal, že okruh bol mimoriadne náročný a preteky sa nevyvíjali ideálne, v jeho prospech. „Takéto preteky sa však vopred nedajú naplánovať. Ani teraz to nešlo tak, ako by som chcel. Musel som sa usilovať ušetriť čo najviac síl na záverečný finiš. Boli to veľmi dlhé preteky, 270 kilometrov je naozaj dosť. Vedel som, že v závere budem sily potrebovať. Aj preto sa chcem poďakovať celému národnému tímu, ktorý mi veľmi pomohol. Všetci pre mňa odviedli výbornú prácu, boli pri mne a keď bolo treba, sťahovali náskok súperov,“ zdôraznil a špeciálne vymenoval každého z pätice, ktorá sa s ním postavila na nedeľňajší štart.

Tradične nezabudol ani na fanúšikov. „Veľmi ďakujem fanúšikom, ktorí urobili zasa skvelú atmosféru, prišli ma povzbudiť do Nórska, ale aj tým, ktorí mi držali palce doma,“ doplnil. Niekoľkokrát zdôraznil, že až do posledného kilometra nevedel, či vôbec bude bojovať o zlato.

„Bol to veľmi nevyspytateľný záver, nevedel som, či dostihneme cyklistov vpredu a začínal som sa zmierovať, že tento rok už nevyhrám. Až kilometrer pred cieľom som zbadal, že Alaphilippa sme dobehli, vravel som si, že musím ísť rýchlo dopredu, bleskovo som sa tam prekľučkoval a ešte som zabojoval o titul,“ popisoval dramatický záver.

Ani potom si nebol istý, ako sa preteky skončili. „Nevedel som, či sa môžem tešiť, nebolo jasné, či som prvý alebo druhý, rozhodoval fotofiniš. Keď to potom ohlásili, bol to neopísateľný pocit,“ žiaril šťastím trojnásobný svetový šampión.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike