Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nemožné? Pre Sagana?

Získať cyklistický titul svetového šampióna je šichta. Obhájiť ho mimoriadna udalosť. A vybojovať ho tretí raz za sebou? Vylúčené!

23.09.2017 12:00
debata (8)
Peter Sagan na sobotňajšej tlačovej konferencii... Foto: Reuters, NTB SCANPIX
Peter Sagan Peter Sagan na sobotňajšej tlačovej konferencii pred štartom na MS v Bergene.

Všetko sa dá štatisticky doložiť. Zoznam hviezdnych cyklistov, ktorí o najcennejšom kove len snívali, je rovnako dlhý, ako tých, ktorí ho majú doma. Titul obhájili v dlhej histórii len šiesti jazdci. A tri tituly za sebou bolo nad sily aj najväčších frajerov pelotónu. To je nemožné.

Nemožné? Aj pred rokom málokto veril, že Sagan opäť ukáže svetu chrbát. Okruh mu príliš nesedel a do cieľa sa rútil na čele pelotónu bleskový Cavendish. Odrazu sa vedľa neho zjavil slovenský šampión a o niekoľko minút mu už na krk vešali zlato.

Slovo nemožné do Saganovho cyklistického slovníka nezapadá. Nie preto, že by bol superman, ktorý si môže trúfať na všetko. Nemá však rád silné reči, nestavia cyklistiku na hranu a nerobí z nej ani vedu.

Sagan môže byť zajtra silný, najsilnejší v pelotóne, ale to neznamená, že bude aj prvý. Takáto spravodlivosť zavládne v pelotóne len raz za uhorský rok.

Cyklisti často vravia, že cestné preteky jednotlivcov sú lotériou. Je to disciplína, ktorej výsledky sa predpovedajú najhoršie a často sa stalo, že najväčší favoriti zhoreli ako fakľa. Žilinčan má obrovskú motiváciu, aby sa pokúsil o „nemožné“. Táto sezóna nebola pre neho taká nablýskaná ako predchádzajúca. Ak skončí v nedeľu v poli porazených, bude na jeho pomery dokonca tuctová.

Zajtra má poslednú šancu niečo na tom zmeniť a jednými pretekmi ju postaviť nad všetky v doterajšej kariére. Urobí všetko, čo bude v jeho silách. So zlatým hetrikom rátať nemôže, ale za pokus to určite stojí…

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike #Bergen 2017