Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagana čaká generálka. Vlani ju prehral o sekundu

Slovenský cyklista Peter Sagan figuruje vo svojom tíme Bora-Hansgrohe na štartovej listine pretekov Tirreno - Adriatico.

08.03.2017 10:00
debata

Spolu s ním by sa v sedemetapových pretekoch, ktoré štartujú v stredu úvodnou časťou, mali predstaviť tímoví spolujazdci, Poliaci Rafal Majka, Maciej Bodnar a Pawel Poljanski, Talian Cesare Benedetti, Nemec Marcus Burghardt, Austrálčan Jay McCarthy a Lotyš Aleksejs Saramotins.

Sagan nedokončil uplynulú sobotu preteky Strade Bianche. Po necelých sto kilometroch zosadol predčasne z bicykla, zlomila ho choroba, ktorá ho trápila už pred štartom. V pretekoch sa potom zaplietol do pádu.

„Už tri dni som sa necítil dobre. Ráno v deň pretekov som sa zobudil slabý a bolelo ma v krku. Napriek tomu som sa usiloval urobiť, čo bolo v mojich silách. Asi 75 km po štarte som sa zaplietol do pádu, porezal som si prst a ranu bude potrebné zašiť niekoľkými stehmi. Udrel som si tiež koleno. Ale hlavným dôvodom odstúpenia nebol pád, ale to, že som sa necítil dobre. Dúfam, že sa dám čo najskôr dokopy a budem schopný štartovať na nasledujúcich pretekoch,“ uviedol Sagan v oficiálnej správe na stránke svojho tímu.

Dvojnásobný majster sveta neočakával dlhší súťažný výpadok a už v stredu by sa mal postaviť na štart 52. ročníka tradičných a prestížnych pretekov na talianskych cestách, ktoré by mali byť pre neho generálkou na prvý jarný monument Miláno – San Remo. Tirreno – Adriatico sa začnú tímovou časovkou, ktorá meria 22,7 km. Profil ďalších etáp vedie v zvlnenom až kopcovitom teréne. Najnáročnejší bude dojazd štvrtej etapy, jej cieľ bude po náročnom záverečnom stúpaní vo výške 1675 metrov n. m. Na závere organizátori naplánovali časovku jednotlivcov na 10 km.

Vlani bojoval slovenský reprezentant na týchto pretekoch ešte v drese Tinkoffu o celkové prvenstvo a napokon skončil druhý, len o sekundu za Belgičanom Gregom van Avermaetom. Stal sa však celkovým víťazom bodovacej súťaže, v ktorej svojho belgického súpera zdolal.

Hlavným rozhodcom bude Slovák Milan Dvorščík, pre ktorého to budú v tejto funkcii prvé preteky zaradené do seriálu najvýznamnejších cyklistických podujatí WorldTour.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tirreno - Adriatico