Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ostrý štart. Sagan má pred Tour Down Under skromné očakávania

Dvojnásobný majster sveta v cestnej cyklistike Peter Sagan sa v utorok 17. januára postaví na štart svojich úvodných pretekov v tejto sezóne Tour Down Under v Austrálii.

14.01.2017 20:50
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

V šiestich etapách bude musieť 26-ročný Žilinčan prekonať viaceré náročné stúpania. „Či zvíťazím? Nemyslím si. Tie etapy budú dosť náročné,“ uviedol Sagan pre špecializovaný portál Velonews.

„Mojím cieľom je vyhnúť sa pádom a dokončiť preteky v dobrom stave. Je to prvé podujatie v novom roku, počasie bude dobré. Je dôležité dostať do nôh ten správny rytmus,“ pokračoval Sagan. Slovák, ktorý sa v ostatných rokoch vypracoval na cyklistickú megahviezdu, si tlak a napätie spojené s obhajobou viacerých triumfov nepripúšťa. „Vždy som uvoľnený. Nosiť dúhový dres je veľmi príjemné,“ uzavrel.

V kádri nového tímu Petra Sagana Bora-Hansgrohe na južnej pologuli sú írsky šprintér Sam Bennett, domáci ašpirant na celkové poradie Jay McCarthy, nemecký klasikár Rüdiger Selig a Rakúšania Gregor Mühlberger s Lukasom Pöstlbergerom. Jeho spolujazdcom bude aj krajan Michael Kolář. „Tím Bora-Hansgrohe postaví na Tour Down Under naozaj silné družstvo. Ukazuje, že chce byť pri debute vo World Tour konkurencieschopný. S úradujúcim majstrom sveta Petrom Saganom v zostave to bude veľmi vzrušujúci a tesný ročník. Sagan je výnimočný cyklista a stále sa necháva vidieť. Už v roku 2010 zaútočil v etape počas záverečného stúpania na Willunga Hill a napokon skončil piaty. Som si istý, že jeho cieľom bude pódium,“ povedal riaditeľ pretekov Mike Turtur. Nedávno pre portál Cyclingnews vyhlásil, že Sagan môže aj vyhrať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tour Down Under