Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Saganov veľký súper: Ako zdolať Petra? Otázka za milión

Ako zdolať Petra Sagana v boji o zelený dres na cyklistickej Tour de France? To je otázka za milión dolárov, myslí si Slovákov austrálsky súper Michael Matthews.

02.01.2017 16:50
Peter Sagan Foto: ,
Fanúšikovia Petra Sagana.
debata

Nový člen tímu Sunweb (bývalý Giant-Alpecin) Matthews skončil za Saganom strieborný na majstrovstvách sveta 2015 v americkom Richmonde a prehral s ním niekoľkokrát v súbojoch o prvenstvo na šprintérskych klasikách. V nastávajúcej sezóne by ho chcel zdolať najmä v súboji o víťazstvo v bodovacej súťaži na Tour de Frace, ktorá má od roku 2012 jediného víťaza – medzitým dvojnásobného majstra sveta Petra Sagana.

„V uplynulých dvoch rokoch bol Sagan nezdolateľný, ale v tom ďalšom, dúfam, že sa s ním bude dať súperiť. Pre Tour de France by bolo určite lepšie, ak by bol súboj o zelený dres dramatický až do konca. Momentálne to tak nie je, zatiaľ je to iba o Saganovi. Osobne si želám dostať sa do takej formy, aby som s ním v boji o zelený dres mohol súperiť až do Paríža,“ cituje Matthewsa portál Cyclingnews.

Michael Matthews. Foto: SITA/AP, Miguel Angel Morenatti
Michael Matthews Michael Matthews.

Rodák z Canberry má so Saganom spoločný nielen rok narodenia, ale aj to, že jeho manželkou je Slovenka s krstným menom Katarína.

Na priamu otázku, čo treba urobiť so Saganom, aby prestal víťaziť, médiám pobavene odpovedal: „Keď na to prídete, dajte mi vedieť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tour de France #Peter Sagan #Michael Matthews