Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kľúč k úspechu na Vuelte 2017 by mal ležať v Andalúzii

Itinerár budúcoročných cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa síce zverejnia až 12. januára, ale denník AS odhalil tri esá v talóne organizátorov záverečného podujatia Grand Tour. Súčasťou 72. ročníka budú aj etapy s cieľovými stúpaniami v pohoriach na juhu krajiny. A medzi nimi aj supernáročný výstup na La Panderu.

25.12.2016 15:42
bicykel, cyklista, Vuelta, Tour de France, Giro Foto:
Ilustračné foto
debata

Vuelta 2017 odštartuje 19. augusta vo francúzskom Nimes a po krátkom zastavení v Andorre si to vraj na začiatku druhého týždňa namieri do Andalúzie, kde vražedná kombinácia výškových metrov s vysokou teplotou môže vážne prehovoriť do bojov o celkové prvenstvo.

Prvá z andalúzskych etáp by mala finišovať v pomerne málo známom vnútrozemskom pohorí Sierra de Filabres, a to buď pri astronomickom observatóriu Calar Alto, alebo na ceste do bývalého banského mesta Velefique. V oboch prípadoch ide o tiahle stúpania, cyklisticky najprešliapanejšia je južná cesta na Calar Alto dlhá 22 km s priemerným sklonom 6,3 percenta. Naposledy tam v roku 2009 vyhral Igor Anton.

Teraz budú mať cyklisti v nohách zhruba 150 km od etapového štartu v Aguilas. Na druhý deň už bude pelotón čakať La Pandera, 13 km do kopca s maximálnym stúpaním 18 percent. Aj na ňu sa cyklisti štverali v roku 2009 a prvý bol v cieli Damiano Cunego. Korunu všetkému nasadí Sierra Nevada a finiš nad lyžiarskym strediskom Pradollano vo výške 2500 m nad morom.

Celkovo by vraj Vuelta 2017 mohla obsahovať až deväť etáp s cieľom pre vrchárov, teda o jeden menej ako „brutálny“ ročník 2016, ale o šesť viac ako Tour de France 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vuelta