Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan o novom tíme: Mám rád ľudí, ktorí nielen hovoria, ale aj konajú

Dvojnásobný cyklistický majster sveta Peter Sagan má veľmi dobrý pocit zo začiatku spolupráce v tíme Bora-Hansgrohe, kde pred nastávajúcou sezónou podpísal trojročnú zmluvu.

13.12.2016 15:18
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

„Páči sa mi celková atmosféra. Cítim sa, akoby som ani nezmenil družstvo po minulej sezóne. Bora veľmi tvrdo zapracovala na tom, aby som si so sebou priviedol svojich ľudí. To je pre mňa nesmierne dôležité,“ uviedol Peter Sagan, odcitovala ho agentúra DPA a prostredníctvom nej viaceré nemecké internetové portály.

„Moje ciele zostávajú nemenné. Klasiky v jarnej časti sezóny, potom Tour de France a napokon na záver majstrovstvá sveta,“ uviedol Sagan krátko k cieľom v sezóne 2017.

Zisk dvoch titulov majstra sveta v kombinácii s triumfom na slávnych pretekoch Okolo Flámska a celosezónnym víťazstvom v hodnotení WorldTour urobili zo Sagana absolútnu hviezdu cestnej cyklistiky. Jeho celosvetová popularita je momentálne vyššia ako v prípade trojnásobného víťaza Tour de France Christophera Frooma či kolumbijského šampióna tohtoročnej Vuelty Naira Quintanu, hoci ide typologicky o úplne iných cyklistov.

Aj preto viacerých možno prekvapil Saganov krok vymeniť tím odchádzajúceho ruského oligarchu Olega Tiňkova za ambiciózne nemecké družstvo, ktore v lete ešte ani nemalo istotu licencie WorldTour. Sagan v tejto súvislosti už viackrát uviedol, že jeho podmienkou bolo vziať si so sebou niektorých spolujazdcov ako aj ďalších blízkych spolupracovníkov z Tinkoffu a práve toto želanie mu Nemci z rodinnej fitmy vo Schwarzwalde splnili.

„S tímovým šéfom Ralphom Denkom sme sa len raz stretli, ale zafungovalo to. Mám rád ľudí, ktorí nielen hovoria, ale aj konajú,“ vysvetlil Sagan. Okrem neho bude Bora-Hansgrohe disponovať v sezóne 2017 aj skvelým poľským vrchárom Rafalom Majkom či českým navrátilcom z tímu Sky Leopoldom Königom, prioritou ktorých budú popredné umiestnenia v celkovej klasifikácii veľkých etapových pretekov typu Tour de France či Giro d'Italia.

Saganovou doménou by zasa mali byť veľké jarné klasiky, ďalšia obhajoba zeleného dresu na Tour de France a tiež možné dovŕšenie zlatého hetriku na majstrovstvách sveta, ktoré budú v nórskom Bergene.

"V poslednom polroku sa v našom tíme udiali veľké zmeny. Podpisovali sme zmluvy, rozšírovali naše záujmy a ciele. Dnes už nemáme 40, ale 80 ľudí a všetci sú plní odhodania a entuziazmu niečo dokázať, cituje Ralpha Denka portál t-online.de.

Bora-Hansgrohe mala v utorok pred poludním v španielskej Valencii aj za účasti Petra Sagana či Rafala Majku oficiálnu tlačovú konferenciu, na ktorej médiám ukázali nové bicykle aj dresy pre sezónu 2017.

„Po príchode do nového tímu som našiel príjemných ľudí a dobré podmienky. Mám možnosť kvalitného tréningu a to je v cyklistike najdôležitejšie. Cítim veľmi priateľské, ale zároveň profesionálne prostredie. Každý vie, čo má robiť a verím, že spoločnými silami sa nám podarí vytvoriť dobrý základ pre úspechy,“ uviedol Peter Sagan počas tlačovej konferencie tímu Bora-Hansgrohe.

Sagan sa v interview pre ARD vyjadril aj k dlhoročnej cyklistickej pliage – dopingu. A znelo to pozitívne. „Čo sa stalo v minulosti, stalo sa. Teraz je cyklistika oveľa čistejšia Je tu nová generácia jazdcov, minulosť je za nami. Dopingoví kontrolóri sú často neúprosní. Musíme nahlasovať miesta svojho pobytu a prepadnúť nás môžu kdekoľvek a kedykoľvek,“ citujú Nemci Sagana.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Bora-Hansgrohe