Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Názor: Sedem skvelých Saganových sezón

Na bránu svetovej scény zabúchalo cyklistické ucho v januári 2010. Nestrácalo čas zbytočnými rečičkami, ktoré stále nemá v láske. Ani nováčikovské oťukávanie netrvalo dlho. Hneď bolo jasné, že do pelotónu sa hlási ambiciózny talent, ktorého meno stojí za zapamätanie.

18.10.2016 19:00
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (1)

Od prvých pretekov až po nedeľňajšie na zlatom šampionáte v Katare svet sledoval sedem skvelých Saganových sezón.

Tím Liquigas-Cannondale ho hneď na začiatku odvelil do Austrálie na preteky Tour Down Under. Tri kilometre pred cieľom druhej etapy sa stala nepríjemná vec. Mladík hrôzostrašne spadol, ale pozbieral sa a dorazil do cieľa. Večer ho dávali dokopy, rany mu zošili osemnástimi stehmi. Na druhý deň stál na štarte a finišoval v etape štvrtý. Dostal svoju prvú prezývku. Sagan bol Rambo. Odvtedy mu prischlo viacero iných a najmä pribudlo množstvo víťazstiev. Malých, väčších i grandióznych, ktoré ho posunuli na piedestál cyklistickej legendy.

V Austrálii sa v premiére výhry ešte nedočkal, ale svet o ňom už hovoril. Netrvalo dlho, len zopár týždňov a vypukla jeho zberateľská vášeň. V šatníku mu pribúdali zelené a výnimočne aj červené trička za triumfy v bodovacích súťažiach. Obliekli mu ich dovedna dvadsať.

Teraz môže pokojne počítať svoje víťazstvá. Účet siedmich tučných sezón je vysoký. Čaká ho ôsma, ktorá bude zlomová. V novom prostredí, novom tíme. Sagan má dosť sily, sebavedomia, smelosti i skúseností, aby nadviazal na doterajšie výsledky ďalšími triumfami a odvrátil biblickú hrozbu o siedmich chudobných rokoch, ktoré majú nastúpiť po období hojnosti a veselosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan