Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagana viackrát ocenia na galavečere v Abú Zabí

Slovenský cyklista Peter Sagan bude hlavnou hviezdou utorkového galavečera Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch.

17.10.2016 20:04
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Na slávnosti v hoteli St. Regis ocenia najlepších cyklistov a tímy roka 2016 a Sagan by mal byť medzi premiantmi hneď z niekoľkých dôvodov – ako víťaz celkového hodnotenia WorldTour a tiež ako čerstvý majster sveta. Svoj titul z Richmondu 2015 skvelým spôsobom obhájil v nedeľu v katarskej Dauhe, keď sa presadil v záverečnom špurte. Okrem slovenského fenoména cestnej cyklistiky v Abú Zabí ocenia aj víťazku ženskej WorldTour Američanku Megan Guarnierovú a tiež tohtoročných šampiónov Grand Tour Taliana Vincenza Nibaliho (Giro d'Italia), Brita Christophera Frooma (Tour de France) a Kolumbijčana Naira Quintanu (Vuelta). Organizátormi podujatia budú Športová rada Abú Zabí, Cyklistická federácia SAE a RCS Sport.

„Som rád, že cyklistický galavečer sa vracia do Abú Zabí a ďakujem všetkým, ktorí sa o to pričinili. Naše podujatie nadväzuje na majstrovstvá sveta v Katare a uskutoční sa len pár dní pred začiatkom pretekov Okolo Abú Zabí. Verím, že toto je ten správny termín na našu slávnosť,“ vravel ešte pred polrokom pri prezentácii galavečera prezident UCI Brian Cookson. Štvoretapové preteky Okolo Abú Zabí sa uskutočnia 20.- 23. októbra a v štartovnej listine tímu Tinkoff figurujú aj Slováci Juraj Sagan, Erik Baška a Michael Kolář, teda účastníci nedávnych MS v Dauhe. Na Petra Sagana čaká už len jeden exhibičný štart na kritériu v japonskej Saitame (29. 10.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan