Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Teplo či zima. Ak sa jazdí na rovine, Mark Cavendish je vždy favorit

Ak sa cyklistické preteky jazdia na rovine, vždy treba rátať s Markom Cavendishom. Takto sa vyslovil Rolf Aldag, športový riaditeľ tímu Dimension Data, na otázku, koho favorizuje v nedeľňajších pretekoch s hromadným štartom na majstrovstvách sveta v katarskej Dauhe.

13.10.2016 20:14
Mark Cavendish Tour de France 2016 Foto: ,
Mark Cavendish.
debata

Vo všeobecnosti sa očakáva, že 31-ročný rodák z Douglasu na Ostrove Man v katarskom teple reálne môže zaútočiť na druhý titul svetového šampióna, pričom ten prvý získal rovnako v pretekoch s rovinovým profilom v Kodani 2011.

„Rovina znamená, že Cavendish je favorit. Všetci ho musia brať vážne a vôbec netreba riešiť, že nemal stopercentnú prípravu,“ uviedol Rolf Aldag na webe Cyclingnews.

Britský rýchlik na dvoch kolesách v závere septembra pre črevnú infekciu bol dovedna šesť dní bez tréningu a vynechal aj avizované prípravné preteky Münsterland Giro a Paríž-Bourges. Ešte predtým vyčerpaný odstúpil po 70 km jazdy z podujatia GP Beghelli. Na poslednej klasike sezóny Paríž-Tours však skončil šiesty. Naznačil, že formu nestratil a v Katare by chcel zaútočiť na dúhový dres majstra sveta, ktorý v tejto sezóne patril Petrovi Saganovi.

Podľa Aldaga najdôležitejším faktorom nedeľňajších pretekov kategórie mužov – elite budú vysoké teploty a nie bočný vietor, ktorý sa tiež spomínal v prognózach. Pre Cavendisha by teplo nemuselo byť zásadnou prekážkou aj preto, že dvakrát v kariére celkovo ovládol preteky Okolo Kataru – prvýkrát v sezóne 2013 a druhý raz práve v tomto roku.

„Ak poviem, že nezvíťazí, bude ma nenávidieť do konca života. Na druhej strane, týmto podpichnutím mu možno dodám motiváciu navyše a zajazdí najlepšie, ako len bude vedieť,“ zažartoval si Aldag na Cavendishov

Britský šprintérsky fenomén v tomto roku ukázal svoju obrovské kvality aj na Tour de France, kde ovládol štyri etapové koncovky a celkovo zaokrúhlil počet víťazných etáp na týchto najslávnejších pretekoch na tridsať.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike #Mark Cavendish #Dimension Data