Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Titul do 23 rokov pre Halvorsena, Baška s rovnakým časom 13.

Majstrom sveta v pretekoch s hromadným štartom mužov do 23 rokov sa v katarskej Dauhe stal Nór Kristoffer Halvorsen. V šprintérskom závere po absolvovaní trasy dlhej 166 km Halvorsen tesne predstihol Nemca Pascala Ackermanna, tretí skončil Talian Jakub Mareczko.

13.10.2016 15:26
erik baška, tinkoffsaxo Foto:
Erik Baška.
debata (1)

Najlepší spomedzi Slovákov Erik Baška finišoval na 13. mieste v rovnakom čase, aký mal víťaz. Jeho pomocníci v boji o čo najlepší výsledok Ľuboš Malovec a Juraj Lajcha obsadili 56., resp. 96. miesto. Malovec zaostal za najlepšími o 11 sekúnd a Lajcha o 1:55 min, štvrtý člen slovenského tímu Pavol Kvietok preteky nedokončil. Slovensko má zásluhou Petra Velitsa aj titul majstra sveta v tejto kategórii, a to z roku 2007 z nemeckého Stuttgartu.

„Osobné ambície som mal síce vyššie a túžil som po medaile, ale celkovo to neberiem ako sklamanie,“ cituje portál denníka SME Erika Bašku.

Víťazný Halvorsen profitoval zo skvelej práce nórskeho družstva, ktoré si počas veľkej časti pretekov a najmä v záverečných kilometroch kontrolovalo čelo pelotónu. Halvorsen sa stal tretím nórskym svetovým šampiónom v kategórii do 23 rokov, viac titulov (4) majú na konte len Taliani. Nóri získali v ostatných troch rokoch dve prvenstvá v kategórii do 23 rokov, v španielskej Ponferrade 2014 triumfoval Sven Erik Byström.

„Môj tím urobil pre mňa maximum. Toto víťazstvo je aj tímovým triumfom. Bola to rovina, ale s množstvom zákrut, čiže náročné preteky. Raz by som sa chcel stať aj majstrom sveta v kategórii elite,“ uviedol Kristoffer Halvorsen v prvom rozhovore pre UCI.

Výsledky:

Muži do 23 rokov (166 km): 1. Kristoffer Halvorsen (Nór.) 3:40:53 min, 2. Pascal Ackermann (Nem.), 3. Jakub Mareczko (Tal.), 4. Phil Bauhaus (Nem.), 5. Amund Grondahl Jansen (Nór.), 6. Jason Lowndes (Aus.),…13. Erik Baška (SR) – všetci rovnaký čas ako víťaz,…56. Ľuboš Malovec +11 s, 96. Juraj Lajcha +1:55 min,… Pavol Kvietok (všetci SR) – nedokončil

1 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v cyklistike #Erik Baška