Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Sagan v saune

Peter Sagan trošku brnkal na nervy svojim fanúšikom. Chvíľu držal všetkých v šachu, aby si lámali hlavu, či bude alebo nebude obhajovať titul majstra sveta.

12.10.2016 08:00
peter sagan, abu zábí Foto: ,
Peter Sagan počas pretekov Okolo Abu Zábí.
debata (3)

V skutočnosti to podľa všetkého nebola pre neho taká neriešiteľná dilema a slovenský šampión bol vnútorne už dlhšie pripravený aj po náročnej sezóne opäť zabrať v boji o zlato. Líder svetového rebríčka vynechal z tohtoročného programu cestné preteky na olympiáde v Riu a sotva by s ľahkým srdcom dobrovoľne pustil k vode aj druhý vrchol sezóny.

Dorazí do Kataru štvrtok, skoro na poslednú chvíľu. Chcel sa vyhnúť veľkému ruchu a záujmu, dal prednosť pokojnej príprave a koncentrácii na najsledovanejšie preteky šampionátu.

Sagan potrebuje dva-tri dni, aby sa aklimatizoval a vyskúšal si okruh. V dejisku MS vládnu extrémne pomery, horúce počasie a vietor. Lekárski experti pripravili cyklistom špeciálne pokyny v brožúrke Ako zdolať teplo a vyhnúť sa dehydratácii.

Keď Sagan zavíta na šampionát, väčšina disciplín už bude poznať svojich víťazov. Pretekárky, ktoré sa vytrápili v tímovej časovke, vraveli o krutých podmienkach, jedna z Holanďaniek tvrdila, že jazdila v saune.

Sagan sa zavše tvári, že z toho, či bude prvý, desiaty alebo stý, sa nestrieľa. To je zväčša len hra, kto ho pozná, vie, že vždy chce vyhrať. A niet pochýb, že keď sa rozhodol postaviť na štart, bude perfektne nachystaný. Háčik je v tom, že to nemusí stačiť. Cyklistické preteky jednotlivcov sú lotériou. Od druhej svetovej vojny, za sedemdesiat rokov, sa našli len traja šampióni, ktorí obhájili o rok svoj titul.

Ak by sa medzi nich zaradil aj Sagan, bol by to ďalší jeho krok k cyklistickej nesmrteľnosti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #MS v cyklistike