Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peter Velits má po sezóne a ešte je bez zmluvy

Slovenský cyklista Peter Velits (31) s určitosťou nebude figurovať v šesťčlennej zostave tímu BMC Racing pre tímovú časovku na blížiacich sa majstrovstvách sveta v cyklistike v katarskej Dauhe.

04.10.2016 14:30
Peter Velits Foto: ,
Peter Velits.
debata

Znamená to, že trojnásobný majster sveta v tejto disciplíne z rokov 2012, 2013 a 2014 bude druhý rok po sebe v časovke družstiev na vrchole sezóny chýbať. „Oficiálne som ešte tímovou rezervou pre niektoré preteky, ale realita je taká, že už mám po sezóne. Nebola podľa mojich predstáv. Sú to už dva roky, čo sa mi nedarí a nejde to tak, ako by som chcel, ale má to svoj dôvod,“ uviedol Peter Velits pre agentúru SITA. Predchádzajúce slová vzápätí bližšie rozvinul: „Myslel som si, že vlani operovaná noha (2. apríla 2015 mu v Londýne upravili artériu na ľavej nohe – pozn.) už bude v poriadku, ale nešlo to tak rýchlo, ako som chcel. A možno som spravil chybu v tom, že som uponáhľal svoj súťažný návrat. Nad dlhšou prestávkou určite nerozmýšľam, lebo to by mohlo znamenať, že budem definitívne mimo. Pomôcť by mohol poriadny oddych po sezóne a potom dobrá príprava a už len dúfať, že to bude lepšie.“

Bývalý druhý muž celkového poradia Vuelty končí tretiu sezónu v americkom tíme BMC Racing a zatiaľ čaká na prípadné predĺženie zmluvy. Táto situácia nie je pre neho nová, zažil to už párkrát v minulosti. Na rozdiel od neho brat Martin Velits sa už dohodol s tímom Etixx – QuickStep na ročnom predĺžení profesionálneho kontraktu. „Ešte vôbec neviem, čo bude, a preto čakám, ako to celé dopadne. Je to otvorené. S dvoma sezónami, aké mám za sebou, sa akoby ťažšie hľadá tím,“ priznal P. Velits, ktorý je aj majstrom sveta v kategórii do 23 rokov ešte zo Stuttgartu 2007.

Peter Velits sa vyjadril aj k tomu, prečo niektoré tímy WorldTour vrátane končiaceho Tinkoffu odmietli obsadiť časovku družstiev na MS v Katare, ktorá sa uskutoční v nedeľu 9. októbra. „Je viacero tímov, pre ktoré táto súťaž nemá význam, lebo nemajú dobrých časovkárov. Pre nich to je len logisticky náročné dostať do Kataru väčšie množstvo ľudí, preto očakávali aspoň preplatenie cestovných nákladov. To sa však nestalo. Medzinárodná cyklistická únia na jednej strane požadovala, aby bol na MS prítomný každý tím z WorldTour, no ničím ich nepodporila. Ani sa im nečudujem, že tam nechcú byť takí, ktorí by tam skončili na dvanástom či pätnástom mieste. Nakoniec to po sérii rozhovorov dopadlo tak, že tí, čo tam chcú ísť, môžu, a tí čo nechcú, nemusia. Čo sa týka BMC, som si istý, že opäť chceme zvíťaziť. Kvalita zostavy pre MS by sa mala prejaviť,“ skonštatoval Peter Velits.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Velits