Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Sagan je unavený! Zvažuje, či vôbec pôjde na majstrovstvá sveta do Kataru

Peter Sagan je už takmer istým víťazom hodnotenia WorldTour, ale cíti sa unavený z celej sezóny. Dokonca zvažuje svoju účasť na majstrovstvách sveta v Katare. Na Strednom východe by mal obhajovať titul majstra sveta z vlaňajška z amerického Richmondu.

26.09.2016 11:26
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (23)

Preteky mužov s hromadným štartom v Dauhe sa uskutočnia v záverečný deň šampionátu v nedeľu 16. októbra, na pretekárov čaká 257,5 km a predpokladá sa šprintérsky dojazd.

„Uvidíme. Budem o tom premýšľať. Sezóna bola dlhá a ja mám toho veľa za sebou. Som šťastný, že sa to už celé končí,“ povedal Peter Sagan po záverečnej etape pretekov Eneco Tour.

Sagan počas celého cyklistického roka 2016 drel ako kôň a hoci dosiahol fantastické výsledky, potrebuje oddych. V prvej časti sezóny boli jeho doménou jarné klasiky, z ktorých sa vyníma najmä triumf na monumente Okolo Flámska, neskôr odovzdal všetky sily pre úspech seba aj svojho tímu na slávnej Tour de France. Na „Starej dáme“ triumfoval v troch etapách a pridal aj ďalších päť pódiových umiestnení. Zelený dres víťaza bodovacej súťaže po piaty raz za sebou doviezol do Paríža.

Od olympijských hier v Riu de Janeiro, kde si doprial súťažnú odbočku k horským bicyklom, mal len pár dní oddychu, aj to pre chorobu. A všade, kde neskôr zavítal – zasa len bojoval o víťazstvá. Kanadské klasiky v Québecu a Montreale opustil s prvým a druhým miestom na konte, potom sa stal premiérovým majstrom Európy vo francúzskom Plumelci a napokon zanechal výraznú stopu na etapových pretekoch Eneco Tour.

V Beneluxe ovládol dve etapové koncovky a v celkovom poradí obsadil tretie miesto. Nebyť tímovej časovky, kde jeho Tinkoff výraznejšie zaostal, mohol byť reálny aj útok na celkový triumf. Aj tak to v pohode stačilo na predstihnutie Naira Quintanu a prinávratenie si pozície lídra v rebríčku UCI World Tour.

„Som veľmi vďačný za všetko, čo som dosiahol. Samozrejme, mohlo to byť aj lepšie, ale nie som smutný. Celkové tretie miesto na Eneco Tour je výborné. Získal som body potrebné na to, aby som sa dostal späť na čelo v individuálnom hodnotení WorldTour. Táto sezóna je naozaj veľmi dlhá a ja potrebujem oddych,“ pokračoval v hodnotení Peter Sagan.

„V náročnej záverečnej etape Eneca odviedol maximum a celkové tretie miesto je krásnou odmenou. Vzhľadom na situáciu v pretekoch, keď Peter v záverečnej etape zostal vo svojej skupine na všetko sám, viac už nemohol odviesť,“ komentoval športový riaditeľ tímu Tinkoff Tristan Hoffman.

Dlhší čas je známe, že družstvo Tinkoff po tejto sezóne v profesionálnej cyklistike končí a neobsadí už ani tímovú časovku na majstrovstvách sveta v Katare. Peter Sagan spojil svoju budúcnosť na najbližšie tri roky s Bora-Hansgrohe. Spoločne s ním do nemeckého tímu oficiálne prestúpil aj jeho starší brat Juraj Sagan, ďalší dvaja Slováci Erik Baška a Michael Kolář a tiež Saganov oddaný poľský domestik a dobrý kamarát Maciej Bodnar.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan