Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci majú najpočetnejší tím. Na čele so Saganom

Majstra sveta čaká prvý raz boj o titul majstra Európy. Od stredy do nedele potrvajú majstrovstvá Európy cyklistov a na čele 22-člennej slovenskej výpravy bude Peter Sagan.

13.09.2016 15:31
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata

Jazdcov v kategórii elite čaká na tomto podujatí premiéra. Už zajtra, v prvý deň kontinentálneho šampionátu, zasiahnu do bojov piati slovenskí reprezentanti – vo všetkých prípadoch v časovkárskych disciplínach.

Šampionát sa uskutoční v bretónskom Plumenci a jeho okolí. Pôvodne bol naplánovaný do inej časti Francúzska, do Nice a Monaka, lenže po teroristických útokoch v júli miesto dejiska zmenili. V programe ME je desať disciplín, Slováci obsadia deväť z nich, chýbať budú iba v časovke elity, ktorá je vo štvrtok. Výprava je najpočetnejšia na majstrovstvách Európy v histórii slovenskej cyklistiky, sú v nej dve juniorky, tri ženy, šesť juniorov, päť cyklistov do 23 rokov a šesť jazdcov elitnej kategórie.

Chýbať však bude jeden z tromfov – Erik Baška nedostane šancu obhajovať titul v kategórii mužov do 23 rokov. Čakajú ho etapové preteky v jeho tíme Tinkoff. Európsky šampionát vyvrcholí v nedeľu, keď sa na štart postavia muži z kategórie elite.

Slovenská cyklistika má v nej šesť miesteniek. Okrem aktuálneho majstra sveta Petra Sagana sa v pretekoch predstaví jeho starší brat Juraj Sagan, Michael Kolář (všetci Tinkoff), Martin Mahďar a Patrik Tybor (obaja Dukla Banská Bystrica) a Marek Čanecký (Amplatz-BMC). Na štarte by sa mali objaviť aj ďalší poprední jazdci, napríklad majstri sveta z predchádzajúcich rokov Poliak Michal Kwiatkowski (2014), Portugalčan Rui Costa (2013) a Belgičan Philippe Gilbert (2012).

Program ME:
Streda: o 9.30 časovka – juniorky (12,9 km), Martina Šefčíková, Lucia Michaličková, 12.30 časovka – juniori (25 km), Matúš Štoček, Samuel Oros, 15.00 časovka – muži do 23 r. (25 km), Juraj Bellan.
Štvrtok: o 10.30, časovka – ženy (25 km), Lucia Valachová, Tereza Medveďová.
Piatok: o 10.00 juniorky (69,5 km), Martina Šefčíková, Lucia Michaličková, 14.00 juniori (125,1 km), Matúš Štoček, Alex Zeman, Samuel Oros, Pavol Januš, Adrián Foltán, Martin Vlčák.
Sobota: o 8.45 muži do 23 r. (152,9 km), Ľuboš Malovec, Tomáš Harag, Pavol Kvietok, Kristián Zimány, Juraj Bellan, 13.45 ženy (111,2 km), Janka Keseg Števková, Tereza Medveďová.
Nedeľa: o 10.50 muži elita (236,3 km), Juraj Sagan, Peter Sagan, Michael Kolář, Marek Čanecký, Martin Mahďar, Patrik Tybor.

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #ME v cyklistike 2016