Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Broeckx už mimo ohrozenia života

Cyklista Stig Broeckx po nehode na pretekoch Okolo Belgicka stále leží v kóme v nemocnici v Aachene, ale už sa nachádza mimo ohrozenia života.

09.06.2016 12:29
cyklistika, koleso, pedál Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Dvadsaťšesťročného Belgičana začiatkom minulého týždňa dvakrát operovali, aby mu znížili vnútrolebečný tlak. „V tomto momente nie je jasné, aké budú neurologické následky nehody. Tieto vyšetrenia môžeme uskutočniť len v prípade, že Stigov stav bude stály dlhšiu dobu,“ uviedol v stredu jeho tím Lotto Soudal, citoval ho server VeloNews.

Broeckx je v nemocnici v Aachene od soboty 28. mája, keď v 3. etape na podujatí kategórie 2.HC došlo k hromadného pádu v pelotóne. Predchádzala tomu kolízia dvoch motocyklov. Zranilo sa 19 cyklistov, do nemocnice museli odviezť jedenásť z nich. Broeckx dopadol najhoršie, diagnostikovali mu vážne poranenie hlavy, na dvoch miestach krvácal do mozgu a utrpel zlomeninu očnice. Organizátori pretekov najprv 3. etapu neutralizovali a napokon aj zrušili. Nehoda sa stala počas zjazdu asi na 65. kilometri etapy štartujúcej aj finišujúcej vo Verviers. Broeckx mal incident s motorkou už na februárovej klasike Kuurne-Brusel-Kuurne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stig Broeckx