Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Etixx by Sagana bral, ale dohoda je ďaleko

Peter Sagan by mohol v nasledujúcej sezóne jazdiť v poprednom profesionálnom cyklistickom tíme Etixx - QuickStep.

02.05.2016 06:00
Patrick Lefevere, wtixx-quickstep Foto: ,
Generálny manažžér Etixx-QuickStep Patrick Lefevere.
debata

Nevylúčil to generálny manažér tímu Patrick Lefevere počas jeho krátkej návštevy Bratislavy. Zároveň však vyhlásil, že od dohody je ešte ďaleko. Tieto debaty vyvolalo najmä oznámenie súčasného majiteľa tímu Tinkoff Olega Tiňkova, že po tejto sezóne končí s podporou cyklistiky.

„Pravda je však taká, že rokujem priebežne so 150 cyklistami a ich agentami. Po oznámení, že Tinkoff končí, je trh nervózny,“ uviedol Lefevere. Potvrdil, že Sagana testoval ešte na začiatku jeho kariéry. „Bral by som ho. Je to však otvorená otázka. Možno sa stane našim jazdcom v budúcej sezóne, možno o päť rokov.“

Šéf Etixxu sa bavil o Saganovej budúcnosti aj s jeho manažérom. „O peniazoch a Saganových podmienkach však reč nebola, v médiách si vymýšľajú veci, o ktorých sme sa nebavili. V tíme máme viacerých kvalitných cyklistov. Pre nás je dôležitá najmä športová stránka, ako by Sagan zapadol do tímu.“

Jeho hviezdami sú Belgičan Tom Boonen, Nemec Tony Martin, Holanďan Niki Terpstra, Čech Zdeněk Štybar, do tejto zostavy patrí aj Slovák Martin Velits a jedným zo sponzorom zoskupenia je tiež slovenská spoločnosť janom Dohňany.

Lefevere navštívil jednu z etáp Pretekov karpatských kuriérov jazdcov do 23 rokov, ktoré vedú troma krajinami (Maďarsko, Slovensko, Poľsko) a včera mala druhá etapa štart v Trenčianskych Tepliciach a cieľ v Starej Bystrici.

Na podujatí štartujú aj mladí jazdci z tímu Klein Constantia, ktorý je rezervným výberom zoskupenia Etixx – QuickStep. „Chcel som vidieť a podporiť najmä talentovaných cyklistov, ktorí by sa mohli o nejaký čas dostať do nášho prvého tímu,“ vysvetlil Lefevere.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #Tinkoff #Etixx-QuickStep #Patrick Lefevere